HAMAS: Bahreyn, Filistin halkına karşı siyonist işgal rejiminin safında yer alıyor

HAMAS: Bahreyn, Filistin halkına karşı siyonist işgal rejiminin safında yer alıyor

HAMAS, Bahreyn'in, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinde üretilen ürünler ile işgal rejiminin ürettiği ürünler arasında fark gözetmediği yönündeki açıklamasını uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirdi.

HAMAS'tan yapılan açıklamada, Bahreyn Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Zayid ez-Zeyyani’nin, Bahreyn’in işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinde üretilen ürünler ile siyonist işgal rejiminin ürettiği ürünler arasında bir fark gözetmediği yönündeki açıklamasının uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini bildirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bahreyn’in, yasadışı yerleşim yerlerinde üretilen ürünleri "israil'de üretildi" olarak kabul etmesinin siyasi çöküş olduğunu ve Filistin halkına karşı işgal rejiminin safında yer almak anlamına geldiğini belirtti.

Bahreyn Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı ez-Zeyyani, Times Of Israel gazetesine verdiği demeçte, işgal altındaki Batı Şeria ve Golan Tepeleri'nde yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinden ithal edilen ürünleri, işgal rejiminin malları olarak kabul edeceklerini ve ayrı etiket kullanmayacaklarını söylemişti.

ez-Zeyyani, ülkesinin işgal rejimini şirketlerin Bahreyn’de yatırımlar yapmasını ve Bahreynli şirketlerle ticari anlaşmalar imzalamasını istediğini belirtmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler