Hamas BM'nin işgal rejimini Utanç Listesine almamasına tepki gösterdi

Hamas BM'nin işgal rejimini Utanç Listesine almamasına tepki gösterdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler'in Filistinli çocuklara yönelik çok sayıda ihlal gerçekleştiren işgal rejimini "Utanç Listesi"ne dâhil etmemesini eleştirdi.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, 4 Ağustos Pazar günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin Filistinli çocuklara yönelik ihlallerinin 2018 yılında en üst seviyeye çıktığına dikkat çekti.

Kasım, Birleşmiş Milletler'in işgal rejiminin ve Amerika'nın baskılarına boyun eğmesinin siyonist işgalcilerin Filistinli çocuklara ve tüm Filistin halkına yönelik daha çok cinayet işlemesine yeşil ışık yaktığını belirtti.

Birleşmiş Milletler'e seslenen Kasım, siyonist işgalcilerin cinayetlerini ispat eden raporlarını ve kararlarını pratik uygulamaya dönüştürmesini ve işgal rejiminin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlamasını istedi.

Hamas sözcüsü, işgal rejiminin uluslararası mahkemelerde yargılanmasının Filistin halkına yönelik işlediği savaş suçlarını ve insanlığa karşı işlediği suçları engelleyeceğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler, işgal rejimini, çocukları hedef alan ihlaller gerçekleştiren ülkelerin yer aldığı Utanç Listesi'ne dâhil etmeyerek eleştirilerin odağı haline geldi.

İşgalci siyonistlerin 2018'de Filistinli 59 çocuğu şehit ettiğini ve 2756 çocuğu yaraladığını raporlarında belirten ve bunun 2014'ten bu yana en yüksek oran olduğunu kaydeden Birleşmiş Milletler'in işgal rejimini Utanç Listesi'ne almayarak kendisiyle çeliştiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.