Hamas: Cezayir'in işgal rejimiyle normalleşmeyi reddeden tavrını takdir ediyoruz

Hamas: Cezayir'in işgal rejimiyle normalleşmeyi reddeden tavrını takdir ediyoruz

Hamas, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra'nın siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda yaptığı açıklamaya övgüde bulundu.

Lamamra, Cezayir'in işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmeyi reddettiğini bir kez daha vurgulayarak, bölgede işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme yönünde ortaya çıkan ve her geçen gün daha da artan girişimleri eleştirdi.

Hamas Hareketi'nin Filistin dışındaki Siyasi Daire Başkanı Sami Ebu Zuhri, "Hamas Hareketi olarak biz Cezayir'den gelen bu açıklamayla gurur duyuyoruz." diyerek Cezayir'in işgal rejimiyle normalleşmeyi reddeden tavrını desteklediklerini bildirdi.

Ebu Zuhri, Cezayir Dışişleri Bakanı'nın açıklamasının işgal rejiminin bölgede ve özellikle de Afrika'da nüfuzunu yayma çabaları karşısında bir kale teşkil ettiğini söyledi.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra, Cezayir'in işgal rejimiyle normalleşmeyi reddetme konusunda herhangi bir sıkıntısı olmadığını ifade ederek, ülkesinin bu kararına başkalarının da saygı duymasını istedi.

Siyonist işgal rejiminin Afrika Birliği'ne üye olmasının halkların kendi geleceğini belirlemesi konusunda birliğin değişmez ilkesine aykırı olduğuna dikkat çeken Lamamra, Fas hariç Afrika kıtasındaki tüm Arap ülkelerinin işgal rejiminin birliğe üye olmasına karşı çıktıklarını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.