Hamas: Direniş hareketine dokunulmasına izin vermeyeceğiz

Hamas: Direniş hareketine dokunulmasına izin vermeyeceğiz

Hamas Siyasi Birim Üyesi Halil el-Hayye, siyonist rejimin işgaline karşı başlatılan Gazze Şeridi’ndeki direnişe hiçbir şekilde zarar verilmesine izin vermeyeceklerine vurgu yaptı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen isimlerinden olan el-Hayye, özgürleştirilmiş eski esir Cebir el-Kayk’ın şehit edilmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cebir el-Kayk, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Rafah şehrinin Tel es-Sultan (Sultan Tepesi) mahallesinde silahlı kişiler tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Söz konusu menfur hadisenin yaşanmasının akabinde Gazze’deki İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanlığı, olaya karıştığı tespit edilen silahlı kişilerin fotoğraflarını paylaştı.

Olayın ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşan el-Hayye, “Güvenlik birimleri, failleri tutuklamak ve adalete teslim etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde meydana gelen her sorunun ancak kanunla çözülebileceğine işaret eden el-Hayye, “Bölgemizde, sadece direnişe ve kanunlara yer vardır. Direniş hareketinin mensuplarına, kahramanlarına ve imajına zarar vermek isteyen hiç kimseye izin vermeyeceğiz.” dedi.

El-Hayye, kimin ne hakkı varsa sadece kanuni yollardan alması gerektiğini belirterek, “Hareketimizin direnişçilerine yapılan her türlü saldırıyı suç sayar ve aynı şekilde Filistin’deki bütün Hamas hareketine karşı yapılan bir saldırı olarak kabul ederiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Keyfi suç eylemi” olarak tanımladığı direnişçinin hukuksuz bir şekilde öldürülmesini kınayan el-Hayye, “Bütün ailelerimize saygı duyarız. Ancak bu hadise doğru değildir. Hiç kimsenin hakkını kendi eliyle almasına izin veremeyiz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.