Hamas: Filistin seçimleri için özgür ortam sağlanmalıdır

Hamas: Filistin seçimleri için özgür ortam sağlanmalıdır

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Abdüllatif El-Kanua, Filistin'de yapılacak seçimler için özgür bir seçim ortamının sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

El-Fetih Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Nasır Hanna'dan parlamento seçimlerinin ve ardından birkaç ay sonra da başkanlık seçimlerinin yapılmasına hazırlık için Filistinli gruplarla görüşmelerde bulunmasını istemesine, Filistinli gruplar itiraz etti.

Abbas'ın kararına itiraz eden Filistinli gruplar, parlamento, başkanlık ve ulusal konsey seçimlerinin birlikte yapılmasını talep ediyor.

Hamas sözcüsü El-Kanua, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, seçim konusunun pratikte karşılığı olmadığını ve Filistin Yönetimi'nin 59 siteye erişim yasağı koyarak ortamı zehirlediğini söyledi.

El-Kanua, Filistin Yönetimi'nin özgürlüklere baskı uyguladığını ve muhalif sesleri susturmaya çalıştığını, bu durumun Hamas'ın reddettiği diktatörlüğün ve tek adamlığın göstergesi olduğunu belirtti.

Filistin Yönetimi'ne bağlı Ramallah Mahkemesi, aralarında Filistin Enformasyon Merkezi'ne ait Filistin Diyalog Şebekesi'nin de olduğu 59 siteye hukuka aykırı asılsız gerekçelerle erişim yasağı konulmasına karar verdi.

Filistin Yönetimi Başsavcılığı'nın talebi üzerine bir önceki gün onlarca siteye erişim yasağı getiren mahkeme, karara gerekçe olarak söz konusu sitelerin milli güvenliği ve sosyal barışı tehdit eden, kamu düzenini ve genel ahlakı bozan, Filistin kamuoyunda fitne çıkaran yayınlar yaptığını ileri sürdü.

Başsavcılık, erişim yasağı getirilen sitelerin Filistin Yönetimi'nin simge isimlerine saldırarak hakaret ettiğini ve milli güvenlik için tehdit oluşturduğunu iddia etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.