HAMAS: Filistinli gruplar arasındaki ittifak seçimlerin önemini gösteriyor

HAMAS: Filistinli gruplar arasındaki ittifak seçimlerin önemini gösteriyor

Filistinli gruplar arasındaki ittifakın, seçimlerin ne denli önemli olduğunu gözler önüne serdiğini belirten HAMAS yöneticilerinden Hamdan, “Seçimlerin herhangi bir maddesinin ihlali, tüm ittifakın ihlali anlamına geliyor.” dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) yöneticilerinden Usame Hamdan, 22 Mayıs'ta icra edilecek milletvekili seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hamdan, HAMAS'ın, milletvekili seçimlerine katılım biçimi hususunda henüz bir karar almadığını ve meselenin müzakere edilmeye devam edildiğini belirtti.

Hamdan, HAMAS içinde yürütülen görüşmelerde, seçimlere katılma biçiminde üç seçenek üzerinde durulduğunu belirterek bunların, “Tüm grupları temsil eden tek ulusal liste, siyasi programında kendisiyle hem fikir olan grup ve şahsiyetlerden oluşan yönetim veya sadece HAMAS üyelerinden oluşan bir liste” olduğunu ifade etti.

Filistinli gruplar arasındaki ittifakın, seçimlerin ne denli önemli olduğunu gözler önüne serdiğini aktaran Hamdan, “Herhangi bir maddesinin ihlali, tüm ittifakın ihlali anlamına geliyor. Seçimlerde Filistin birliğini güçlendirecek adımlar atmakta başarılı olmayı temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Son zamanlarda Filistinlilere yönelik saldırı ve tutuklamaların arttığına dikkat çeken Hamdan, dış odaklar ile siyonist rejimin baskılarının, bölünmeyi sona erdirme ve seçimleri düzenleme yolunda ortaya konan gayretleri akamete uğratmalarına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Seçimle ilgili devam eden tartışmalı konuların nihai kararlara bağlanması hedefiyle Kahire'de yapılacak Mart toplantısına da değinen Hamdan, ikinci uzlaşı görüşmeleri tarihinin bugünlerde netleşeceğini belirterek, "Toplantı, tüm kesimlerin katılımıyla ay sonunda gerçekleştirilebilir." dedi.

Söz konusu Kahire diyalog görüşmelerinin ileriki tarihlere ertelenmesi yönündeki çağrıların yerinde olmadığını söyleyen Hamdan, "Toplantının, planlandığı tarihte yapılmasında ısrar ediyoruz." dedi.

Önümüzdeki aylarda yapılması kararlaştırılan Filistin yerel seçimleriyle ilgili yargısal ve hukuki konuların ele alınmak üzere düzenlenen Kahire ulusal uzlaşı diyalog görüşmelerinin ilki tamamlanmıştı.

Toplantıda, genel seçimler, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) tüm direniş gruplarını içerecek şekilde yeniden yapılandırılması, ulusal bir stratejinin oluşturulması ve tek bir yönetim üzerinde ittifak edilmesi gibi konular ele alındı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.