Hamas: Filistinlilerin haklarının görmezden gelinmesi kabul edilemez

Hamas: Filistinlilerin haklarının görmezden gelinmesi kabul edilemez

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının haklarının görmezden gelinmesinin bölgede istikrarı yok ettiğini belirterek, Yahudi işgaline ve Kudüs'ü Yahudileştirme faaliyetlerine son verilmesi gerektiğini söyledi.

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres'e gönderdiği mektupta, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılmasını ve BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın görev süresinin uzatılmasını istedi.

Mektupta Birleşmiş Milletler'in amaçlarını hatırlatan Hamas, başta Filistin halkının geleceğini belirleme ve topraklarına dönme hakkı olmak üzere Filistinlilerin haklarının görmezden gelinmesinin kabul edilemez olduğunu ve istikrarı yok ettiğini ifade etti.

Filistin topraklarındaki işgalin devam etmesinin uluslararası güvenlik ve barışı tehdit ettiğine dikkat çeken Hamas, Filistin halkının, uluslararası kurumların gereksizliğine inanmaya başladığını belirtti.

Guterres'ten Filistin halkını koruma konusunda üzerine düşen ahlaki ve hukuki görevi yerine getirmesini isteyen Hamas, işgal rejiminin Batı Yaka ve Kudüs'teki politikalarına işaret etti.

Mektupta, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti olarak tanımasından bu yana Yahudi igal birimi inşası faaliyetlerinin arttığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.