HAMAS: Filistinlilerin oy kullanma ve seçime katılma hakları engellenmek isteniyor

HAMAS: Filistinlilerin oy kullanma ve seçime katılma hakları engellenmek isteniyor

HAMAS liderlerinden Abdurrahman Şedid, siyonist işgal rejiminin, oy kullanma ve seçime katılma haklarını engelleme amacıyla HAMAS liderlerine ve kadrolarına yönelik alıkoyma faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Seçim kararının alınmasıyla beraber Filistinli üst düzey siyasetçilere yönelik alıkoyma ve baskı politikalarının arttığını belirten Şedid, “Özgürlük mücadelesi verenler, işgal rejiminden izin istemez. Batı Şeria'daki HAMAS liderleri, kadroları ve gönüllüleri, oy kullanma ve aday olma haklarını kullanmak için işgalcilerden izin beklemiyor.” dedi.

Şedid, hukuk tanımayan İşgal rejiminin, HAMAS’ın etkin, yetkin ve donanımlı liderlerine dönük başlattığı tutuklama ve tehdit uygulamalarıyla önümüzdeki aylarda icra edilecek seçimlerin gidişatına ve sonuçlarına yön vermeyi hedeflediğini kaydetti.

İşgal rejiminin seçimlere doğrudan müdahale etmenin peşinde olduğunu aktaran Şedid, insanların oy kullanma ve seçilme haklarını ellerinden almanın başlı başına bir fecaat olduğunu ve bu durumun işgali ortadan kaldırmak için yeterli bir gerekçe olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde işgal rejimi, bazı HAMAS yöneticilerini ve halihazırda milletvekillik görevini ifa eden siyasileri, 22 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılmaları veya aday olmaları halinde kendilerini alıkoymakla tehdit etti.

Siyonist işgal rejimi, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde sözde askeri hâkim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de de başkanlık seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi geçtiğimiz günlerde imzalamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler