HAMAS: Gazze'de ABD'nin yönettiği küresel bir savaş yaşanıyor

HAMAS: Gazze'de ABD'nin yönettiği küresel bir savaş yaşanıyor

HAMAS liderlerinden Halid Meşal, "Gazze'deki savaşın, ABD'nin yönettiği küresel bir savaşa dönüştüğünü" söyledi.

Türkiye'deki yaklaşık 60 Arap örgütünün İstanbul'da düzenlediği "Gazze Forumu"na video konferans yöntemiyle katılan Halid Meşal, Gazze halkının 16 yıldır devam eden abluka ve savaşlara rağmen dev bir direniş gücüne sahip olduğunu söyledi.

Meşal "Gazze, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin çiğnendiğini, zamansal ve mekânsal olarak bölündüğünü, yıkılıp yerine 'Heykel Dağı' inşa edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını gördüğünde sorumluluk aldı. Uzakta ve abluka altında olması onu caydıramadı." dedi.

Filistinli silahlı grupların, kutsal mekânların geri alınması ve kurtuluşu için büyük bir adım attığını belirten Meşal, direniş liderlerinin, bu sorumluluğu üstlendiklerinde doğacak sonuçların farkında olduklarını kaydetti.

"Gazze'deki savaşın, Mescid-i Aksa'ya destek için başladığını, ardından ABD'nin sadece desteklemekle kalmayıp yönettiği küresel bir savaşa dönüştüğünü" vurgulayan Meşal, "ABD ve Batılı ülkeler, israilin Gazze'ye saldırılarına yeşil ışık yaktı. Gazze'de 'yakıp yıkma taktiği' uygulandı. Okullar, camiler, hastaneler ve evler bombalandı. Siyonist intikama dönüşen savaş ile direnişi, HAMAS'ı ve ona verilen halk desteğini yok etmek istiyorlar" dedi.

Gazze'ye insani yardım, direniş güçlerine silah desteği verilmesi gerektiğini söyleyen Meşal, her gün sokağa inilerek saldırıların protesto edilmesini de istedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.