HAMAS: Halkımızın mücadele etme hakkını desteklemeye devam edeceğiz

HAMAS: Halkımızın mücadele etme hakkını desteklemeye devam edeceğiz

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) dışarıdaki Enformasyon Dairesi Başkanı Refet Murre, Filistin'de bu yıl 45'incisi kutlanacak olan Toprak Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada bulundu.

Murre, Filistin'de bu yıl 45'incisi kutlanacak olan Toprak Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Filistin toplumunun karakterini değiştirmeye yönelik her türlü girişime karşı Filistin halkının, ulusal kimliğini ve Filistin topraklarındaki varlığını koruyacağını ifade etti.

Refet Murre, “1948’de işgal edilen Filistin topraklarındaki halkımızın intifadası, direniş tarihimizde ve Filistin davamızın gelişmesinde önemli bir yer tutuyor. Çünkü 1976‘da Filistin’i işgal etmeyi hedefleyen siyonistlere karşı direniş gösterdiler.” dedi.

İşgalcilerin ayrımcı ve ırkçı politikalarını reddettiklerini hatırlatan Murre, Filistin halkının siyonist rejimin terörüne karşı mücadele etme hakkını tümüyle desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini belirtti.

Murre, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesi, Batı Şeria, Gazze ve dünyanın değişik bölgelerine dağılmış halde yaşayan Filistinlilerin, işgale karşı topraklarına sahip çıkma konusunda mücadele etmede ulusal bir çerçevede birleştiklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.