HAMAS heyeti Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile bir araya geldi

HAMAS heyeti Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile bir araya geldi

HAMAS heyeti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov'la görüştü.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) lider kadrosundan Dr. Musa Ebu Merzuk ve Husam Bedran başkanlığında bir heyet, Rus Bakan Yardımcısı Bogdanov ve çok sayıda dış ilişkileri yetkilisi ile Rusya Dışişleri Bakanlığı konutunda bir araya geldi.

Toplantıya eski Filistin Moskova büyükelçisi Rami eş-Şair, Rusya'nın BM'deki daimi temsilcisinin yardımcısı Vladimir Safronkov ile Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Dairesi Başkan Yardımcısı Alexei Skoserev'in de katıldığı belirtildi.

Görüşmede Beyrut’ta Filistinli grupların genel sekreterlerinin buluşmasının ardından ilan edilen sonuç bildirgesinde yer alan maddeler, Filistin’deki son gelişmeler, FKÖ’nün yeniden yapılandırılması, ulusal uzlaşı ve tüm Filistinli grupların temsil edildiği yönetim gibi konuların ele alındığı ifade edildi.

Heyetler arasında yapılan görüşmede, işgal rejiminin devam eden uluslararası hukuk ihlalleri ve Coronavirus'un yayılmasının ardından mevcut sağlık durumu ile birlikte Gazze'ye acil yardım sağlama konuları ele alındı.

Filistinli grupların genel sekterleri ve temsilcileri 3 Eylül'de eş zamanlı olarak işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, 22 Eylül'de de İstanbul'da toplantılar gerçekleştirmişti.

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi Hüseyin eş-Şeyh, 24 Eylül'de yaptığı açıklamada, Fetih ile HAMAS arasında İstanbul'da yapılan görüşmelerin olumlu ve verimli geçtiğini belirtmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.