Hamas: İlhak planına karşı mücadele etmede elimizden gelen en iyi gayreti göstereceğiz

Hamas: İlhak planına karşı mücadele etmede elimizden gelen en iyi gayreti göstereceğiz

Hamas Siyasi Birim üyesi Musa Ebu Merzuk, siyonist işgal rejiminin ilhak planının, Batı Şeria’yı birbirinden bağımsız 7 bölgeye taksim edeceğini ve dolayısıyla Filistin Yönetimi’nin bölgedeki varlığını fiili olarak sonlandıracağını belirtti.

Ebu Merzuk, Hamas’ın, siyonist işgal rejiminin hayata geçirmeyi planladığı Batı Şeria’nın ilhak planına karşı her alanda mücadele etmekte elinden gelen en iyi gayreti göstereceğine vurgu yaptı.

Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin’in birçok yerinde ilhak girişimini protesto eden gösterilerin düzenlendiğine dikkat çeken Ebu Merzuk, siyonist rejimin işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da uygulamak istediği "ilhak" planına karşı tüm Filistinlilerin bir araya geldiği bir "acil durum hükümeti" kurulması çağrılarının bir an önce karşılık bulmasını talep etti.

Ebu Merzuk, Bazı Arap ülkelerinin siyonist işgal rejimi ile yakınlaşma ve normalleşme sürecini başlattığını belirterek, “Söz konusu normalleşmenin, işgal rejimini, Filistinlilere karşı baskı politikalarının dozunu artırmakta cesaretlendirdiğini” söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.