HAMAS: İşgalcilerin alıkoymaları kararlılığımızı etkilemeyecek

HAMAS: İşgalcilerin alıkoymaları kararlılığımızı etkilemeyecek

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin alıkoymalarının, bedeli ne olursa olsun kararlılıklarını ve davalarına olan inançlarını asla baltalamayacağını ifade etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) ileri gelenlerinden olan Macid Hasan, işgalcilerin, aile üyelerine ve Filistinli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü alıkoymaların, bedeli ne olursa olsun kararlılıklarını ve davalarına olan inançlarını asla baltalamayacağını ifade etti. Hasan, adil Filistin davasını her türlü baskılara rağmen müdafaa etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Bu sabah oğlu Abdülmecid’in işgal güçleri tarafından Ramallah’taki evine düzenlenen baskında alıkonulmasına ilişkin konuşan Hasan, “Ey suçlu işgalciler, bu halkın iradesini, kararlılığını ve adalete olan inançlarını baltalamayacaksınız." dedi.

İşgal rejimine seslenen Hasan, “Zulüm ve suç işlemek sizin işiniz; kararlılık, fedakârlık ve onur ise bizim işimizdir. Bugün değilse de elbet bir gün hezimete uğrayacaksınız. Hürriyet şafağı Filistin üzerine doğacak, kasvetli geceniz zail olacaktır. Allah için bu zor bir şey değildir.” ifadesini kullandı.

1991 yılında alıkonulan HAMAS liderlerinden Hasan, yaklaşık 10 yıl işgal hapishanelerinde tutulup birçok eziyete ve işkenceye maruz kaldı.

Hasan’ın ailesi de işgalciler tarafından ağır baskılara maruz kaldı, eşi ve çocukları alıkonuldu. Tutuklu bulunan iki oğlunun yanı sıra eşi de 35 gün sorgu merkezinde, 5 ay hapiste tutuldu. Kızı Şeza Hasan 2019’da tutuklanıp hakkında idari tutukluluk kararı verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler