Hamas: İşgale karşı durulmasının tek yolu bütün yönleriyle mücadeleve direniştir

Hamas: İşgale karşı durulmasının tek yolu bütün yönleriyle mücadeleve direniştir

Hamas, siyonist işgal rejiminin Kudüs'e bin birimden oluşan yeni yahudi yerleşim sitesi inşa etme projesini onaylamasının uluslararası kararlara aykırı olduğunu beliritti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Fevzi Berhum, siyonist işgal rejiminin Kudüs'e bin birimden oluşan yeni yahudi yerleşim sitesi inşa etme projesini onaylamasının uluslararası kararlara, insan haklarıyla ilgili uluslararası sözleşmelere ve işgal edilen topraklara yerleşim merkezi inşa edilmesinin yasal olmadığını ortaya koyan BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu dile getirdi.

Berhum, bu olayın işgal rejiminin ihlalci ve sömürgeci tutumundan dolayı, kendisine karşı takip yapılmaması ve caydırıcı fiili cezalar verilmemesi durumunda uluslararası kararları ve yasaları nazarı dikkate almadığını gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Berhum, siyonist işgal rejiminin ABD tarafından desteklenen bu tutumunun Filistin halkına, onun sabit haklarına ve adil davalarına karşı büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Bu tutumun hangi kesimden ve hangi konumda olursa olsun her bir Filistinli için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirterek tehlikenin büyüklüğü oranında bir tavırla işgal rejimine karşı durulması gerektiğini belirtti.

Berhum, işgal rejimiyle yeniden masa başına dönülebileceğine ve onunla güvenlik işbirliğine giden hayallerin yollarının da artık tamamen kesilmesi gerektiğini, işgale karşı durulmasının tek yolunun bütün yönleriyle mücadele, açık tavır ve direniş olduğunu ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler