HAMAS: İstanbul’daki görüşmeler yeni düzenin başlangıç noktasıdır

HAMAS: İstanbul’daki görüşmeler yeni düzenin başlangıç noktasıdır

Filistin bekasının dayanışma ve birliğe bağlı olduğunu belirten Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Fevzi Berhum, İstanbul'da iki gündür devam eden Fetih ve HAMAS arasındaki görüşmelerin yeni düzenin başlangıç noktası olduğunu söyledi.

Berhum, Fetih ve HAMAS hareketleri temsilcilerinin İstanbul’daki görüşmelerde, tüm Filistinlilerin zorluklarla yüzleşmesini sağlayacak şekilde Filistin’deki yeni düzenin kurulması ve bu aşama için gerekenlerin sağlanması hususları üzerine odaklandıklarını belirtti.

HAMAS sözcüsü Berhum, İstanbul’daki diyalog görüşmelerinin, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirilen Filistinli grupların genel sekreterler toplantısında alınan kararlar neticesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin de katılımıyla, Filistinli grupların genel sekreterleri, 4 Eylül’de Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta eş zamanlı bir toplantı gerçekleştirmişti.

Diğer yandan, İstanbul'da salı gününden bu yana HAMAS heyeti ile Fetih Hareketi heyetleri arasında yoğun toplantılar yapılıyor. Toplantılarda, Filistin'de son durum ve genel seçimlerin yapılmasına ilişkin konular ele alınıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler