HAMAS: Kudüs ve Mescid-i Aksa için canımızı feda etmeye hazırız

HAMAS: Kudüs ve Mescid-i Aksa için canımızı feda etmeye hazırız

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Kudüs ve Mescid-i Aksa için canlarını feda etmeye hazır olduklarını açıkladı.

HAMAS'ın Kudüs'teki Sözcüsü Muhammed Hammade, “Filistinliler ve Kudüslülerin, Kudüs'te bulunan Bab el-Amud (Şam Kapısı) bölgesinde provokatörlere meydan okuması nedeniyle Bayrak Yürüyüşü’nün istenildiği şekilde düzenlenmesine mecbur kalınması sonucu işgal rejimi ve siyonist yerleşimciler hezimete uğratıldı.” ifadelerini kullandı.

Siyonist örgütlerin, Kudüslülerin güçlü iradesi karşısında hezimete uğradığını aktaran Hammade, işgalcilerin zafer propagandasının gerçekleri yansıtmadığını belirterek, yürüyüş sonrası ortaya çıkan tablonun gerek eski işgal rejimi yönetimini gerekse de göreve yeni gelen koalisyon hükümetinin içinde debelendiği başarısızlığı simgelediğini ifade etti.

Siyonist işgal rejiminin, Müslümanların duygularını tahrik etmekle ateşle oynadığını aktaran HAMAS Sözcüsü, aracı ülkelerin, Filistinlilerin kutsallarını çiğnemeyi ve insanlık dışı suçları işlemeyi durdurması için İsrail’e baskı yapması gerektiğinin altını çizdi.

Özgürleştirilmiş eski esirlerden ve HAMAS yöneticilerinden olan Hammade, Bayrak Yürüyüşü’nün, önce onaylanması sonra iptal edilmesi ve bunun üç defa tekrarlanması sonucunda yürüyüşün geleneksek usullerden farklı olarak gerçekleşmesinin işgal rejimi için mağlubiyet ifade ettiğini söyledi.

Hammade, işgalcilerin, söz konusu provokatif eylemin sorunsuzca bitmesi için bütün güvenlik birimlerini seferber ettiğini, güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardığını ve Kudüs sokaklarını işgal polisi ile doldurduğunu aktararak, tüm bu adımlara rağmen yürüyüşün amacına ulaşamadığını kaydetti.

Açıklamada, Bayrak Yürüyüşü ile ortaya çıkan hezimetin, Kudüs, Batı Şeria ve 48 Toprakları’ndaki Filistin halkı ile direniş gruplarının Kudüs Kılıcı Operasyonu’nda elde ettiği zafer mukabilinde işgal rejiminin tattığı başarısızlığı derinleştirdiği değerlendirilmesinde bulunuldu.

İşgalcilerin, Bayrak Yürüyüşü sırasında bariyerleri aşarak ve işgal altındaki Kudüs'ün Bab el-Amud bölgesine ulaşan Kudüslü murabıtlara yönelik saldırılarının da işgal rejiminin vahşet ve caniliğinin kanıtı olduğuna vurgu yapıldı.

İşgal rejimine verdikleri mesajların çok açık ve net olduğunu ilave eden Hammade, “Kudüs kırmızı çizgimizdir. İşgal rejimi, yok oluncaya kadar bizden sadece ve sadece direniş ve mücadeleyi görecektir.” dedi.

Hammade, “Siyonist askeri kışlası gibi bir yerde yüzlerce siyonist yerleşimci arasında Filistin bayrağını havalandırmak, büyük bir meydan okumadır. Tüm dünyanın gördüğü bu fotoğrafla işgal rejimi hezimete uğratıldı.” denildi.

Filistin halkının daima dimdik ayakta olduğuna ve hiçbir zaman düşmana boyun eğmediğine işaret eden Hammade, Kudüs ve Mescid-i Aksa için canlarını feda etmeye hazır olduklarını söyledi.

Bölgedeki gerilimi hafifletmek ve muhtemelen çatışmaları önlemek için bazı tarafların aracı olduğuna değinen Hammade, bazı aracıların Filistinli gruplarla temasa geçtiğini doğruladı.

Diğer taraftan Filistin Kızılay’ı, ırkçı eylemleriyle tüm dünyanın tepkilerini çekmeye devam eden siyonist örgütlerin organize ettiği Bayrak Yürüyüşü’nü durdurmak istemeleri üzerine Filistinliler ile işgalciler arasında çıkan çatışmalarda 33 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler