HAMAS lideri Hamdan: Katliamlar mücahitlerimizin gücünü kırmayacak

HAMAS lideri Hamdan: Katliamlar mücahitlerimizin gücünü kırmayacak

HAMAS lideri Usame Hamdan, işgalci siyonist rejimin saldırganlığında amacına ulaşamadığını, katliamların mücahitlerin gücünü kıramayacağını vurguladı.

Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, işgalci siyonist rejimin Gazze'de 24 saatten kısa bir süre içinde 3 katliam gerçekleştirdiğini ve bine yakın Filistinliyi şehit ettiğini bildirdi.

Hamdan, tüm bunlara rağmen işgalin bu saldırganlığında amacına ulaşamadığını, katliamların mücahitlerin gücünü kıramayacağını vurguladı.

Amerikan yönetiminin ve düşmanı destekleyen herkesin katliamlara ortak olduğunu vurgulayan Hamdan, "İsrail düşmanı artık masum ve savunmasız vatandaşlara karşı beyaz fosfor gibi uluslararası yasaklı silahları kullanıyor." diye ekledi.

Gazze'deki sağlık durumunun felaket olduğunu ve şu ana kadar yeterli malzemenin ulaşmadığını belirten Hamdan, işgalci siyonist rejimin, Gazze'deki hastanelerde direnişin karargah kurduğu iddialarını yalanladı.

Rafah kapısının kısmen açılması nedeniyle Mısır tarafını takdir eden Hamdan, ancak giren kamyonların Gazze'nin htiyaçlarına yetmediğini vurguladı.

Hamdan, Beyaz Saray'ın "gelecekte HAMAS'sız bir Gazze" planına ilişkin açıklamaları kınayarak bunun bir müdahale anlamına gelen küstah bir açıklama olduğunu söyledi.

Hamdan, "ABD, kendi standartlarına göre bir Filistin siyasi liderliği oluşturmaya çalışıyor. Ancak Filistin halkının liderliğini seçmek, seçimlerle gerçekleşir ve tamamen Filistin meselesidir." ifadelerini kullandı.

İkinci bir Nekbe felaketine izin vermeyeceklerini vurgulayan Hamdan, Filistin halkının, topraklarına kök salarak saldırıları püskürtüp özgürlüklerini kazanana kadar direneceklerini kaydetti.

Bazı ülkelerin Mısır'ın El-Ariş kentinde yüzen hastaneler veya sahra hastaneleri kurmasına değinen Hamdan, önemli olanın bu hastanelerin, personelin, ekiplerin ve tıbbi ekipmanların yaralıları tedavi etmek üzere Gazze Şeridi'ne getirmek olduğunu vurguladı.

Hamdan, "Gazze Şeridi'nin bir afet bölgesi haline geldiğini, en temel yaşam ihtiyaçlarından yoksun olduğunu, yakıt, tıbbi malzeme, temiz su ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak gıdanın bulunmadığına" dikkat çekti.

Kassam Tugayları'nın ön saflarda yürüttüğü çatışma operasyonları sırasında işgalin acı darbelere maruz kaldığını belirten Hamdan, Kassam Tugayları'nın onlarca siyonist aracı imha ettiğini, operasyonlarına ait videolar yayınlayarak eylemlerini güçlendirdiğini ifade etti.

Hamdan, "İşgal, önceki gün 18 askerinin öldürüldüğünü itiraf etmiş, Kassam'ın üretmekle övündüğü yerli yapım el-Yasin 105 roketinin askerleri taşıyan El Namir zırhlı aracını bombalarla imha etmesinin ardından aklını kaybetti." dedi.

"Savaş devam ediyor, halkımız kendisini ve davasını savunmaya karar verdi ve sonunda galip gelecektir ve Allah'ın izniyle Gazze işgal ordusuna mezarlık olacaktır" ifadesine dikkat çeken Hamdan, Arap ve İslam ülkelerini, başta büyükelçileri geri çekmek, Siyonist düşmanla anlaşmalarını ve ilişkileri kesin olarak kesmek üzere pratik adımlar atmaya çağırdı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.