Hamas lideri Heniyye'den Arap ve Afrika ülkelerine çağrı

Hamas lideri Heniyye'den Arap ve Afrika ülkelerine çağrı

​Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Arap ve Afrika ülkelerine, siyonist işgal rejimi ile yapılan normalleşme anlaşmalarını feshetme çağrısında bulundu.

Cezayir Ulusal İnşa Hareketi'nin online olarak düzenlediği programa katılan Heniyye, İslam üzleleri liderlerine "siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşmalarını" feshetmelerini istedi.

Cezayir bağımsızlık mücadelesinin 67. yılı münasebetiyle Cezayir Ulusal İnşa Hareketi tarafından Zoom üzerinden program düzenlendi.

Programda konuşan Heniyye, "Arap ülkeleri ve Afrika ülkelerine işgalci israille yapılan normalleşme anlaşmalarını feshetme çağrısında bulunuyorum. Normalleşme, halklarımıza, Filistin davamıza, kutsallarımıza ve direnişimize hizmet etmiyor." dedi.

Heniyye, bölgesel barışı tesis etmek için Filistin'in hukukunu göz ardı etme çabalarının, önce normalleşme sonra barış yapmanın bir yanılsama olduğuna dikkat çekti.

Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas yönetimleri geçen yıl Siyonist işgal rejimi ile normalleştirmeye yönelik anlaşmalar imzalamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.