Hamas: Mescid-i Aksa büyük bir tehlike ile karşı karşıya

Hamas: Mescid-i Aksa büyük bir tehlike ile karşı karşıya

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin dışındaki lideri Mahir Salah, 50 yıl önce Mescid-i Aksa'yı yakan fanatik zihniyetin Amerika ve işgal rejimi yöneticilerinde yaşadığını söyledi.

Salah, Mescid-i Aksa'nın yakılışının 50'nci yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, "Acımız hâlâ canlı. Çünkü Yahudi işgalcilerin baskınları devam ediyor." dedi.

Yahudi işgalcilerin Kurban Bayramı'nın ilk gününün sabahında Mescid-i Aksa'ya kalabalık bir şekilde baskın düzenlediğine dikkat çeken Salah, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekân olarak bölmeye çalıştığını kaydetti.

Salah, Mescid-i Aksa'nın altındaki kazı çalışmalarının, Kudüs'ü Yahudileştirme faaliyetlerinin ve yıkımların da devam ettiğini belirtti.

İngiliz işgalinden bu yana Filistin halkının baskılara ve zulme uğradığını söyleyen Salah, Filistinlilerin kutsal mekânlarını korumak ve topraklarını işgalden kurtarmak için her türlü fedakârlıkta bulunmayı sürdürdüğünü açıkladı.

Bölge halklarının da Kudüs'ü ve halkını desteklediğini bildiren Salah, "Mescid-i Aksa bugün büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Güçlerimizi birleştirmemiz gerekir." dedi.

Hamas lideri, Mescid-i Aksa'nın geçmişte de intifada ateşini yaktığını, ümmeti diriltecek ve işgalci düşmanı yakacak bir meşale olduğunu ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.