Hamas: Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemek patlamaya yol açar

Hamas: Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemek patlamaya yol açar

Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Ofisi üyesi Basim Naim, Yahudi işgalcilerin, Kurban Bayramı'nın ilk gününde işgal rejimi himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme planının Müslümanların kutsal değerlerine açıkça saldırı olduğunu söyledi.

Naim, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu adımın Kudüs'te ve tüm Filistin topraklarında patlamaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası toplumu durum kontrolden çıkmadan, işgalcilerin çılgınlığına engel olmaya davet eden Basim Naim, gerçeklerin emr-i vakiyle ve zorla değiştirilemeyeceğine dikkat çekti.

Naim, 2'nci İntifada'nın Eylül 2000'de Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesinin ardından patlak verdiğini hatırlattı.

Bu yıl Kurban Bayramı'nın ilk gününde Yahudilerin "Heykel'in Harabının Yıldönümü" adıyla andıkları güne denk geliyor.

Fanatik Yahudiler ve sözde Heykel Örgütleri, Kurban Bayramı'nın birinci günün sabahında Mescid-i Aksa'ya kalabalık bir şekilde baskın düzenleme çağrıları yapıyor.

Fanatik Yahudilerden oluşan Heykel Örgütleri Birliği, işgal rejiminden Kurban Bayramı'nın ilk gününde Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine izin vermesini ve gerekirse Mescid-i Aksa'yı o gün Müslümanlara kapatmasını talep etmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.