HAMAS: Olası bir ateşkeste direnişin tüm talepleri karşılanacak

HAMAS: Olası bir ateşkeste direnişin tüm talepleri karşılanacak

HAMAS Siyasi Büro üyesi er-Rişk, "Eğer bir anlaşma açıklanırsa bu bizim açımızdan kabul edilebilir, tatmin edici ve direnişin taleplerinin karşılandığı bir anlaşma olacaktır." dedi.

Siyonist işgal rejimi ile HAMAS arasında, Katar arabuluculuğunda gerçekleşen ateşkes görüşmelerinde anlaşmaya yakın olunduğu belirtildi.

HAMAS Siyasi Büro üyesi İzzet er-Rişk, "Eğer bir anlaşma açıklanırsa bu direnişin taleplerinin karşılandığı bir anlaşma olacaktır." dedi.

"Önümüzdeki saatlerde ateşkes anlaşmasını duyurmaya çok daha yakınız." diyen Er-Rişk, "Siyonist tarafta, özellikle Netanyahu'nun ateşkes konusunda ertelemeleri vardı. Direniş, sahada ve siyasi alanda birlikte hareket ediyor. Ateşkes anlaşması tüm grupları kapsayacaktır." dedi.

"İşgalci esirlerin serbest bırakılması, Filistinli esirlerin işgal hapishanelerinden serbest bırakılmasıyla gerçekleşecektir." diyen Er-Rişk, "Eğer bir anlaşma açıklanırsa bu bizim açımızdan kabul edilebilir, tatmin edici ve direnişin taleplerinin karşılandığı bir anlaşma olacaktır. 'israilliler', ağır saldırılarla direnişin pazarlık gücünü kırmaya çalıştılar ama bunu olmadı ve olmayacak. Şu anda beklenen anlaşmanın detaylarına girmeyeceğiz. Anlaşmaya varıldığında Katar'daki kardeşler bunu açıklayacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.