Hamas: Ramallah yönetimi önemli şahsiyetlerimizi tutukluyor

Hamas: Ramallah yönetimi önemli şahsiyetlerimizi tutukluyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Ramallah'taki Filistin Yönetimi’ni Coronavirus tehlikesine karşı iç cepheyi güçlendirme çağrılarına rağmen önemli şahsiyetleri tutuklamaya devam etmekle suçladı.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi göçlerinin, Batı Şeria’da Hamas mensuplarını tutuklayarak baskıcı politikasını devam ettirdiğini belirtti.

Kasım açıklamasında, “Yönetimin bu davranışları, Coronavirus tehlikesi karşısında iç cepheyi güçlendirmeye yönelik tüm ulusal çağrılarla çelişiyor” ifadesini kullandı.

Hamas’ın açıklamalarına göre, Batı Şeria’daki Filistin Yönetimi İstihbarat Servisi bu sabah Tulkerem kentinin Şuveyke mahallesindeki Hamas’ın üst düzey isimlerinden biri olan Şeyh İyad Nasır’ı, evine baskın düzenleyip tutukladı. Nasır daha önce de siyasi görüşlerinden ötürü birkaç yıl hem işgal hem de Filistin yönetimi zindanlarında tutuklu kalmıştı.

Yapılan açıklamada, “güvenlik koordinasyonu”nun 1993 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü ve işgal rejimi arasında imzalanan "Oslo" anlaşmasının hükümlerinden biri olduğu ve Filistin güvenlik servisleri ile İsrail makamları arasında bilgi alışverişini sağladığına işaret edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.