Hamas: Saldırılar direniş mücadelemizi durduramayacak

Hamas: Saldırılar direniş mücadelemizi durduramayacak

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimine ait savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’nin farklı noktalarına yönelik düzenlediği hava saldırılarının Filistin halkının direniş iradesini kıramayacağını belirtti.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, “İşgalcilerin, Gazze Şeridi’ni bombalaması ve buna bağlı olarak bölgedeki gerilimin sürekli olarak yükselmesi, işgal rejiminin hukuksuz politikalarını ve işlediği suçları gözler önüne seriyor.” ifadelerini kullandı.

Filistin halkının, gasp edilen haklarına ve özgürlüğüne tekrar kavuşmak için direniş mücadelesine ve toraklarını savunmaya devam edeceğine vurgu yapan Berhum, “Siyonist rejimin yıldırma siyaseti, Gazze ablukasını kırmak için başlatılan yürüyüşü durduramayacaktır.” şeklinde konuştu.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Berhum, işgal rejiminin, iki milyona yakın nüfusu bulunan Gazze’ye 14 yıldır hukuksuz şekilde abluka uyguladığını hatırlatarak, “Siyonistler, Gazze halkının sosyal, ekonomik ve siyasi hayatını çökertmeyi ve bölgede yalnız kalmasını sağlamayı hedefliyor.” dedi.

İşgal rejiminin işlediği suçların bedelini ödeyeceğini söyleyen Berhum, işgal rejiminin şiddet ve baskı uygulamalarının kabul edilebilir olmadığının ve buna daha fazla sessiz kalınmayacağının altını çizdi.

Siyonist işgal rejimi Gazze'ye saldırdı

Diğer taraftan Hamas tarafından konuya ilişkin yapılan bir yazılı açıklamada, işgalcilerin, her türlü işgal girişimine rağmen ayakta kalmayı başaran Gazze'deki direniş güçlerine ait mevzileri hedef alması, "saldırganlık ve gerginliği tırmandırma mesajı" olarak nitelendirildi.

Siyonist ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Hamas'a ait bir tünel, askeri bir kompleks ile gözetleme noktalarının vurulduğu belirtildi.

Saldırılarda can kaybı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler