HAMAS: Şeyh Ahmed Yasin’in ilkelerine bağlı kalmaya devam edeceğiz

HAMAS: Şeyh Ahmed Yasin’in ilkelerine bağlı kalmaya devam edeceğiz

2004 yılında siyonist işgal rejiminin düzenlediği hava saldırısıyla şehit olan Şeyh Ahmed Yasin’in 17’nci şehadet yıldönümü dolayısıyla HAMAS'tan açıklama geldi.

Açıklamada, HAMAS'ın, siyonistlerin korkulu rüyası Şeyh Ahmed Yasin’in, Kudüs’ü işgalden kurtarma, işgal rejimini tanımama, Filistinli esirleri özgürleştirme ve Filistin toprağından taviz vermeme gibi ilkelerine bağlı kalacağı belirtildi.

2004 yılında işgalcilerin düzenlediği hava saldırısıyla şehit olan Şeyh Ahmed Yasin’in 17’nci şehadet yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan HAMAS, “İşgalciler, Şeyh Yasin'e suikast düzenlediğinde saldırı anının atlatılamayacağını düşünüyordu. Bu an, bir inancın, davanın, hareketin ve direnişin suikasta uğramasıydı.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Şeyh Yasin’in son anına kadar davasını sadakatle müdafaa ettiği belirtilerek, “Şeyh Yasin, şehadete kavuşmasından saatler önce şöyle diyordu: Tek umudum Allah’ın benden razı olmasıdır.” ifadelerine yer verildi.

Şeyh Yasin’in, İslam sancağını göğsünde taşıyan binlerce lider yetiştirerek şehadete nail olduğuna işaret eden HAMAS, bu liderlerin, siyonistlerin suikast politikasından hiç korkmadığını, yüksek maneviyat ve siyaset gibi silahları kuşandıklarını aktararak, bu sayede Şeyh Yasin’in kurucusu olduğu HAMAS'ın Filistin direnişinin sembolü haline gelmeyi başardığının altını çizdi.

Filistin'in özgürlük ve hak mücadelesinde önemli rol oynayan, fedakârlık ve dik duruşuyla Filistin'deki tüm direniş grupları nezdinde önemli bir saygınlığa sahip olan Şeyh Ahmed Yasin'in şehadetinin 17. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı açıklamada Hamas, bağımsız Filistin devletinin başkenti olması için Kudüs kentini işgalden kurtarmanın bütün Müslümanların üzerine farz olduğunu bildirdi.

Siyonist işgalciler, Şeyh Ahmed Yasin’i 22 Mart 2004’te sabah namazını kıldıktan sonra Gazze kentinin Es-Sabra Mahallesi’nde evinin yakınlarındaki El-Mucemma’ El-İslami Camii’nden çıkarken düzenlediği hava saldırısıyla şehit etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.