Hamas: Simge isimlerin alıkonulması Filistin halkını direnişten alıkoyamaz

Hamas: Simge isimlerin alıkonulması Filistin halkını direnişten alıkoyamaz

Hamas, siyonist terör çetesinin, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden kadın milletvekili Halide Cerrar'ı alıkoymasını şiddetle kınayarak, simge isimlerin alıkonulmasının Filistin halkını direnişten alıkoyamayacağını söyledi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum yaptığı açıklamada, Filistin halkının evlatlarının ve simge isimlerinin, liderlerinin ve milletvekillerinin alıkonulmalarının Filistin halkının maruz kaldığı zulmü ve terörü yansıttığını belirtti. 

Burhum, işgalci siyonistlerin Filistin halkına yönelik baskıları ve zulmü karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını da eleştirdi.

Milletvekili Cerrar'ın gözaltına alınmasının direniş etrafında kenetlenmeyi teşvik edeceğini kaydeden Burhum, alıkoymaların, işgal rejimiyle müzakerelere dönme çağrılarının ve güvenlik koordinasyonun tehlikesini de gösterdiğini ifade etti.

Hamas sözcüsü, başta açlık grevindeki esirler olmak üzere işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlere destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr da kadın milletvekili Halide Cerrar'ın işgal rejimi tarafından alıkonulmasını kınadı.

Bahr, uluslararası topluma seslenerek, işgal rejimi zindanlarında esir tutulan milletvekillerinin serbest bırakılması için işgal yönetimine baskı yapmasını istedi.

Edinilen bilgilere göre, 70'ten fazla işgalci teröristin saat 03.00 civarında 12 araçla Cerrar'ın Ramallah kent merkezindeki El-İrsal bölgesinde bulunan evini kuşattığını ve kadın milletvekilini alıkoyarak götürdüğü öğrenildi.

FKHC, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altındaki en büyük ikinci gruptur. FKHC'nin önde gelen liderlerinden kabul edilen Cerrar, işgal rejimi zindanlarında 20 ay idari hapis cezasıyla esir tutulduktan sonra 28 Şubat'ta serbest bırakılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler