Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye İmam Hamaney'e mektup gönderdi

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye İmam Hamaney'e mektup gönderdi

​İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'e bir mektup yazan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Kudüs'teki güncel olayları ve gelişmeleri anlatarak destek çağrısında bulundu.

Siyonist işgal rejiminin barbar saldırılarıyla ilgili bir mektup kaleme alan Hamas İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İmam Hamaney'e gönderdi.

Haniye mektubunda, Kudüs'teki güncel olayları ve gelişmeleri anlatarak, Kudüs halkının desteklemesi ve işgal rejiminin suçlarını durdurmak için İslam dünyasının tek vücut halinde güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Mektubuna Allah'ın selam ile başlayan Haniye, "Bu mübarek günlerde ve Ramazan ayının son günlerinde siz yüce şahsiyete en içten selam ve dileklerimizi sunmak Hamas hareketi olarak bizim için büyük bir mutluluktur. Yüce Allah'tan bu büyük ayı ve Ramazan Bayramı'nı bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti'ne ve onun büyük milletine ve İslam Ümmetine bereketiyle inayet etmesini istiyoruz. Zira O işiten ve duaları kabul edendir." dedi.

"Saldırılar Kudüs şehrini ve İslam tarihini hedef alan yeni bir suçtur"

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına değinen Haniye, "Bildiğiniz gibi Yahudiliğin yoğunlaştırılması, yerleşim yeri inşası, Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmesi, etnik temizlik, Bab’ul Amud ve Şeyh Cerrah'a yönelik saldırılar dahil olmak üzere Mescid-i Aksa'ya ve müminlere yönelik saldırı, Mescid-i Aksa'ya veya içinde ibadet edenlere saldırı, kapılarını kapatma ve Filistinlilerin ibadet için oraya girmesini engelleme devam ediyor. Bütün bunlar, işgalci rejimin liderlerinin yerleşim inşasını meşrulaştırma, Filistinlileri göçe zorlama, evlerine ve mülklerine el koyma, mübarek Mescid-i Aksa'nın zamansal ve mekansal dağılımını sabote etme ve statüsünü değiştirme amaçlı büyük bir girişimdir ve bu, tüm kırmızı çizgileri aşan, İslam Ümmetinin duygu ve hislerini zedeleyen, Kudüs şehrini ve İslam tarihini, varlığını, rızkını, geleceğini ve sakinlerinin meşru haklarını hedef alan yeni bir suçtur ki doğrudan mübarek Mescid-i Aksa'yı ve onun askerlerini hedef almıştır." ifadelerini kullandı.

"İslami bir duruş sergilenmesi için harekete geçilmesini istiyoruz"

"Hamas hareketi olarak bizler, Ramazan ayı boyunca Siyonist düşmanın saldırganlığı ve suçları ile Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki gergin ve tehlikeli durum konusunda uyarıda bulunuyoruz." diyen Haniye, mektubunun devamında şunları kaydetti:

Bu suçlara karşı sağlam bir tavır almaya ve Siyonist düşmanın Filistin halkına ve işgal altında olan Kudüs'teki topraklarına ve kutsal alanlarına özellikle Mescid-i Aksa'ya acımasız suçlarını devam ettirmesini önlemek için Arap, İslami ve uluslararası diplomasiyi İslami bir duruş sergilemesi için harekete geçirmenizi istiyoruz.

Kudüs kentindeki Siyonist işgalcilerin, Şeyh Cerrah mahallesindeki 28 Filistinli aileyi zorla yerinden etmek için sürekli ve geniş çabaları ve Bab'ul Amud mahallesinde yaşayanlara yönelik hain saldırılar ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırgan ve kışkırtıcı eylemler ve ibadet edenlere karşı yapılan baskı bir suç ve tehlikeli bir eylemdir. Bu suç karşısında susulmamalıdır. Hakeza işgalci rejimin ve liderlerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ve Filistin halkına karşı işlediği suçları, özellikle de işgalci israilli yerleşimcilerin rejim ordusuyla birlikte 28 Ramazan'da Mescid-i Aksa'ya saldırı kararını sürdürmesini engellemek için güçlü bir tepki verilmelidir.

İşgal rejiminin saldırılarının yoğunlaştığı bu günlerde daha fazla dayanışmaya ihtiyaç olduğuna işaret eden Haniye, "Bu her zaman Kudüs'te ve kutsal mekanlarda zaferin nedeni olmuştur. Ki böylece İslam Ümmeti, Siyonist işgalcilerin suçlarıyla yüzleşmek ve işgalci yerleşimcilerin saldırganlığı sürdürmesini durdurmak, direniş ve istikrarı desteklemek için Kudüs ve Mescid-i Aksa ve Filistin halkına, Kudüs sakinlerine ve Mescid-i Aksa'nın muhafızlarına destek olmak için ayağa kalksın.

50 yılı aşkın süredir işgal altındaki Kudüs'teki Filistin halkı, Filistin topraklarını ve kutsallarını İslami ve Arap ümmeti adına savunmak için direniş ve sabır yolunu seçmiştir ve bu topraklara dönülmesi ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için bu yolda zafere giden yoldan hiçbir zaman geri dönmeyecektir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler