HAMAS: Siyonist işgal rejimi baskılarla bizi seçimlerden caydıramayacak

HAMAS: Siyonist işgal rejimi baskılarla bizi seçimlerden caydıramayacak

Siyonist işgal rejiminin, Filistin genelinde yapılacak seçimleri engellemeye yönelik girişimleri ile ilgili olarak HAMAS'tan açıklama geldi.

HAMAS yöneticilerinden ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Ömer el-Bergusi Ebu Asıf, siyonist işgalcilerin, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinli liderlere yönelik sürdürdüğü alıkoyma ve baskı politikalarının hiç kimseyi genel seçimlere katılmaktan caydıramayacağını belirtti.

Düzenlediği basın açıklamasında Ebu Asıf, Filistin vatandaşlarının iradesi ile ifade özgürlüklerinin muhafaza edilebilmesi adına işgal rejiminin Filistinli liderleri hedef almasına karşı ulusal bir strateji üzerinde anlaşmaya varılması gerektiğinin altını çizdi.

İşgalciler, işgal altındaki Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde geniş çaplı baskın operasyonu gerçekleştirerek aralarında biri milletvekili 2 HAMAS yöneticisinin de bulunduğu 13 Filistinliyi alıkoymuştu.

Filistin Esirler Enformasyon Ofisi, konu hakkında yaptığı açıklamada, işgalcilerin Nablus’a baskın düzenlediğini ve HAMAS'ın önde gelen isimlerinden Yasir Mansur ile Adnan Asfur’u alıkoyduğunu bildirmişti.

Öte yandan siyonist işgal rejiminin istihbarat birimi, geçtiğimiz ayın sonunda özgürleştirilmiş eski esirlerden Ömer el-Bergusi Ebu Asıf’ı soruşturma merkezine çağırarak, önümüzdeki aylarda yapılacak seçimlerde aday olmaması konusunda uyararak, tekrar zindana atmakla tehdit ettiği bildirildi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.