HAMAS: Siyonist işgal rejimi etnik temizlik yapıyor

HAMAS: Siyonist işgal rejimi etnik temizlik yapıyor

HAMAS, siyonistlerin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Kuzey Ağvar’ın Hımsa el-Fevka bölgesinde Filistinlilere ait yapıları yıkmasının, Filistin halkına yönelik sürdürülen etnik temizlik politikasının devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Hazim Kasım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu bölgede gerçekleştirilen yıkımların, uluslararası müdahaleyi gerektiren suç niteliğinde ve siyonist rejimin sürdürdüğü sistematik baskı ve terörizmin uzantısı mahiyetinde olduğunu dile getirdi. Kasım ayrıca, Filistin halkının hayatını zorlaştıran unsurların her geçen gün arttığını kaydetti.

Siyonist rejimin gayrimeşru uygulamalarına en çok sahne olan yerlerin başında gelen Batı Şeria’da, işgal zulmüyle iç içe yaşayan Filistinlilerin topraklarından koparılmak istenildiğini ifade eden Kasım, burada yürütülen tehcir politikalarında Filistin topraklarını gasp etmekle paralel şekilde artış yaşanmasının dikkat çekici olduğunu dile getirdi.

Kasım, Filistinli sivillere ait ev ve yapılara yönelik yıkımların ve tehcir politikalarının önlenmesinin tek yolunun geniş kapsamlı bir direniş harekâtı başlatmak olduğuna dikkat çekti.

İşgal ordusu, geçtiğimiz günlerde işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Hımsa el-Fevka bölgesinde Filistinlilere ait çok sayıda yapıyı yıkmıştı. Siyonist rejim, askeri eğitim sahası olduğu gerekçesiyle Filistinlileri yerlerinden edip göç etmeye zorluyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler