HAMAS: Siyonist işgal rejimi ile normalleşmek Filistin davasının tasfiyesi demektir

HAMAS: Siyonist işgal rejimi ile normalleşmek Filistin davasının tasfiyesi demektir

HAMAS Siyasi Birim üyesi Halil el-Hayye, el-Fetih Yönetimi'ni, muhtelif adlar altında siyonist işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme yoluna girmemesi konusunda uyardı.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) ileri gelen yöneticilerinden el-Hayye, el-Fetih Yönetimi'nin, ilhak planlarına tepki olarak sonlandırdığı siyonist işgal rejimi ile ilişkilerini yeniden başlatması hakkında açıklamalarda bulundu.

Siyonist işgal rejimi ile 30 yıldır süren uzlaşı çabalarının Filistinlilere hiçbir fayda sağlamadığını belirten el-Hayye, siyonist işgal rejimi ile ilişkilerde durgun suların harekete geçirilmesinin Filistinlileri kârlı çıkarmayacağına vurgu yaptı.

Filistin davası konusunda çaba gösteren tüm devlet, kurum ve kuruluşların üzerinde ittifak ettiği tutumdan yana durduklarını söyleyen el-Hayye, bölgedeki güçlerin işgal rejimiyle normalleşme masasına oturmasından endişe duyduklarını belirtti.

Ramallah'taki Filistin Yönetimi'ne, siyonist işgal rejimi ile ilişkileri yeniden başlatma kararından geri adım atma ve Filistin uzlaşısını gerçekleştirme çağrısında bulunan el-Hayye, siyonist işgal rejimi ile normalleşmenin Filistin davasının tasfiyesi anlamına geldiğini bir kez daha hatırlattı.

El-Fetih Yönetimi, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejimi ile güvenlik iş birliğine yeniden başlayacağını bildirmişti.

El-Fetih Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 19 Mayıs'ta, siyonist işgal rejiminin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planının ardından daha önce imzalanan güvenlik dâhil tüm anlaşmalardan çekildiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.