Hamas: Siyonist işgal rejimine karşı mücadelede başarılı olmanın tek yolu direniştir

Hamas: Siyonist işgal rejimine karşı mücadelede başarılı olmanın tek yolu direniştir

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün gece işgalciler tarafından boynundan vurularak şehit edilen İbrahim Mustafa Ebu Yakub’un şehadetini tebrik ettikten sonra Filistinlileri, bugün düzenlenecek şehidin cenaze törenine katılmaya davet etti.

Hamas, yaptığı açıklamada, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehitlerimiz hürriyet, kurtuluş ve bağımsız bir vatan yolundaki meşaleler olmakla birlikte zalim işgalci siyonist rejimini yakacak ateştir.” ifadelerini kullandı.

Selfit kentindeki Filistinlileri şehit Ebu Yakub için düzenlenecek cenaze törenine katılmaya çağıran Hamas, Filistin halkına yönelik suç işlemeye devam eden işgal rejimine tepki göstermek adına vatandaşları, gösterilere katılmaya davet etti.

Hamas yaptığı açıklamada ayrıca, işgalcilerin ilhak planına karşı mücadelede kapsamlı bir direnişin doğru olan tek seçenek olduğunu vurguladı.

Filistin Sağlık bakanlığı dün gece Selfit kentinin kuzeyinde yer alan Kefel Haris beldesinde Filistinli bir vatandaşın, işgal güçleri tarafından boynundan vurularak yaralandıktan sonra şehit olduğunu duyurdu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler