Hamas sözcüsü Berhum: Gazze halkına dayatılan boğucu abluka derhal sona erdirilmeli

Hamas sözcüsü Berhum: Gazze halkına dayatılan boğucu abluka derhal sona erdirilmeli

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum, Gazze’de yaşanan mevcut sorunlara karşı dünyanın sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

Gazze’de Coronavirus salgınının yayılmasına karşı ülkelerin sessiz kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Berhum,” Coronavirus salgını nedeniyle 14 yıldır abluka altına yaşamaya mahkûm edilen 2 milyon Gazzelinin hayatı tehdit altındayken buradaki mevcut sorunlar, yükselen çığlıklar, kadınların ve çocukların feryadı karşısında dünya kulağını kapatamaz ve sessiz kalamaz.” ifadelerini kullandı.

Berhum, yaptığı açıklamada, büyük bir insani felaketin yaşandığı bugünlerde uluslararası toplumun yeni bir sınavla karşı karşıya olduğuna işaret ederek, “Gazze halkına dayatılan boğucu abluka derhal sona erdirilmeli ve İnsani yaşam koşulları dikkate alınıp ihtiyaç duyulan gereksinimler karşılanmalıdır.” şeklinde konuştu.

Siyonist işgalcilerin yıllardır uyguladığı ablukayı sürdürerek suç işlediğini ifade eden Berhum, “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze'ye uygulanan tüm yaptırımları durdurmalıdır. Abluka, insani değerlerden ve ahlak kurallarından uzak bir suçtur.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler