Hamas Sözcüsü Berhum siyonist işgal koalisyonlarının kendilerini korkutamayacağını söyledi

Hamas Sözcüsü Berhum siyonist işgal koalisyonlarının kendilerini korkutamayacağını söyledi

​İşgal rejiminin kuracağı koalisyonları değerlendiren İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum, dayanışma içerisinde milli bir stratejinin geliştirilmesi konusunda Filistinlilerin çalışmalarını hızlandırması gerektiği çağrısında bulundu.

İşgal rejiminde üç erken seçime neden olan ve bir yılı aşkın süredir devam eden hükümet krizi, Netanyahu ile Benny Gantz'in anlaşmasıyla sona erdi.

İşgalci Binyamin Netanyahu ile Gantz, "acil birlik hükümeti" kurmak için gerekli anlaşmayı imzaladı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum, siyonist işgal rejiminin sözde Başbakanı Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın, koalisyon hükümeti kurmaları üzerine konuyla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Berhum, bu stratejinin, işgal planlarıyla mücadele eden Filistin halkının haklarını ve çıkarlarını korumak içn tercih edilen direniş seçeneğine dayandığını belirtti.

Berhum, Filistin direnişinin işgal rejiminin iç siyasetinin oluşumunda merkezi konumda olduğuna dikkat çekti.

Berhum, sözlerine şöyle devam etti:

Filistin halkının haklarını yok etmek, topraklarımızı ilhak etmek ve bir Yahudi devleti kurmak için Filistinlilere şiddet ve baskı konularında birbirleriyle yarışan işgalci koalisyonlar bizi asla korkutamayacaktır. Bölgede sözde barış süreci bahanesiyle yapılan tüm planların sonu hüsrandır. Filistin halkının düşmanı ve Ortadoğu bölgesinin en büyük tehlikesi siyonist israildir.

Berhum, işgal rejiminde meydana gelen her gelişme sonrasında direniş hareketinin daha da kuvvetlendiğine, Filistin halkının haklarını savunmaktan hiçbir zaman geri durmayacaklarını bilakis işgale karşı verilen mücadele alanlarını genişletme yoluna giderek daha da güçleneceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.