HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığının organize ettiği ve birçok kanaat önderinin katıldığı programda, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın korunmasında mücadele eden direniş erlerine "Fethin" yakın olduğu mesajını verdi.

İstanbul Başakşehir Millet Bahçesinde akşam namazı sonrası gerçekleştirilen programda, HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Müslüman Kardeşler Birliği'ni (İhvan-ı Müslimin) temsilen Dr. İsmail Ali ve Şeyh Ahmed Said Hawwa konuşmacı olarak katıldı.

Millet Bahçesinde organize edilen programda, Türkiye'de bulunan Irak, Suriye ve Filistinli Müslümanların ve vicdan sahibi insanların yaşanan katliama dur demesi ve gelişmeler hakkında bilgi edinmeleri amaçlandı.

"İnşallah yakın bir zamanda Kudüs meydanlarında namaz kılacağız"

Filistin'de İslam ümmetinin kutsalları için verilen mücadele ve direnişi aktaran HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, siyonist işgalcilerin barbarlıklarını dile getirdi.

Zühri, "İzzettin Kassam'ın 250 kilometre menzilli füzelerini attığını gördünüz. Hangi topraklar işgal edilmiş ise füzeler o işgalcilere yetişecektir. Bugün İzzettin Kassam kamikaze ve İHA uçaklarını yaptığını ve kullandığını duyurdu. Bugün kullanılan füzeler, var olanlardan çok daha azıdır. Sizlerin ve İslam ümmetinin yüreğine ferahlık verecek gücü vardır. Aksa için şimdiye kadar verdiğimiz mücadelenin az olduğunu ve daha fazla mücadele verileceğini buradan haykırıyoruz. Bunlar Mescid-i Aksa için verilmiş çok az bir değerdir. İşgal rejimi direniş karşısında zayıflık göstermiştir. Bu nedenle mahalleye saldırmış ve bu saldırı ise işgalcilerin acziyetini göstermektedir. Evleri yıkmak korkaklığın alametidir ve evlerimizi yıkmaları irademizi kıramayacaktır. Buradan şunu haykırıyoruz; ey siyonistler evlerimizi yıkmakla sevinme, direniş sana çok daha sağlam cevaplar verecektir. Siyonist işgalciler saldırılarını devam ettireceklerini açıkladılar. Bizler de mücadelemizi sürdürecek ve arttıracağız, ta ki hakkımız olanı alana ve işgal güçlerini yerle bir edene kadar. Kudüs için burada toplanmış ve slogan atıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda Kudüs meydanlarında namaz kılacağız." dedi.

Dr. İsmail Ali

"Müslümanlar bu davada hak sahibi, siyonistler ise işgalcidir"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya karşı sorumlulukları dille getiren Müslüman Kardeşler Birliği'ni (İhvan-ı Müslimin) temsilen Dr. İsmail Ali, Müslümanların önceliklerini dile getirdi.

Ali, "Şu kısacık konuşmalarımda az ama öz konulara değineceğim. Birinci ve önemli nokta, Kudüs ve Filistin davasının her şeyden öte İslami ve imani bir vacibe olduğunu yaymak. Filistin davası tüm Müslümanların davasıdır, sadece Filistinli ve Arap kardeşlerimizi ilgilendiren bir dava değildir. Kudüs davası yeryüzünde bulunan her Müslümanın görevi ve sorumluluğudur. Kuran ve sünnet; gece gündüz Kudüs davasının İslami ve imanî bir dava olduğunu söylüyor. Allah Teala şöyle buyuruyor: 'Ben kulumu bazı ayetleri göstermek için Mekke'den Mescid-i Aksa'ya kadar bir gece yürüyüşüne çıkardım. Ve o Allah her şeyden münezzehtir. Mescid-i Aksa'yı sana kıble kılmamın nedeni ise sana tabi olanları görmek içindir.' Peygamber Efendimiz ise Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyuruyor: 'Üç mescide ziyarette bulunun, Mescid-i Haram'a, Mescid-i Nebevi'ye ve Mescid-i Aksa'ya.' Bizim sosyal medya ağlarında yapacağımız en önemli cihad, Filistin davasının adil bir şekilde olmasına yardımcı olmaktır. Müslümanlar olarak bu davada hak sahibiyiz. Siyonist israil ise bu konuda haksız ve işgalcidir." ifadelerini kullandı.

Şeyh Ahmet Said Hawwa

"Demir kubbelerin arkasına da sığınsalar sığınaklara da kaçsalar zafer bizimdir"

Filistin'de yaşanan gelişmeleri aktaran Şeyh Ahmed Said Hawwa, fethin yakın olduğunu ve siyonist işgalcilerin acziyetini dile getirdi.

Hawwa, "Filistinli kardeşlerim; Allah Teala'nın Kuran'da ifade ettiği gibi 'Fatihler olarak o topraklara girin' inşallah. Buradan Filistin'de direnişi omuzlayan kardeşlerime sesleniyorum: Siz Allah'ın izniyle Filistin topraklarını özgürleştireceksiniz. Sizler Allah'ın vadettiği erlersiniz. Allah Teala'nın buyurduğu gibi yine ilk fetih gibi o topraklara gireceksiniz. Filistin'deki kardeşlerimiz ellerinden geldiği kadarıyla düşmana karşı hazırlıklı oldular. Allah Teala gücümüzün yetmediği bir duruma karşı bizleri sorumlu tutmamış ve bizleri gücümüzün yettiği sorumluluk ile sorumlu tutmuş ve sizler bu hazırlığı yapmışsınız. Oradaki korkak Yahudiler demir kubbeleri ile de olsa, sığınaklarıyla da olsa sizlerden kurtulamayacak, çünkü Allah-u Teala onları korkaklıkla vasfetmiştir. Filistin'deki ve Gazze'deki kardeşlerimizin evlerini üzerlerine yıkıyor olabilirler fakat zafer bizimdir." diye konuştu.


HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: İnşallah zafer yakındır

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler