HAMAS: Sözde normalleşme anlaşmaları Müslüman halklar tarafından benimsenmiyor

HAMAS: Sözde normalleşme anlaşmaları Müslüman halklar tarafından benimsenmiyor

HAMAS, bazı Arap ülkelerinin siyonist işgal rejimi ile vardığı sözde normalleşme anlaşmalarının, Müslümanlar tarafından benimsenmediğini ve sadece kâğıt üzerinde kalacağını belirtti.

HAMAS'ın Filistin diasporasından sorumlu yurt dışındaki yöneticisi Mahir Salah, bazı Arap ülkelerinin siyonist işgal rejimi ile vardığı sözde normalleşme anlaşmalarının yanlış olduğunu belirterek, normalleşmelerin Müslüman tarafından reddedildiğini ve sadece kâğıt üzerinde kalacağını açıkladı.

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile işgal rejimi arasında perde arkasından yürütülen ilişkiler süreci, Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE, 11 Eylül'de de Bahreyn'in işgal rejimi ile sözde barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu sürece katılmıştı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) anavatanlarından uzakta mülteci olarak yaşamak zorunda kalan Filistinlilerden sorumlu yöneticisi Salah yaptığı açıklamada, işgal rejimi ile normalleşmenin sanıldığı gibi bir barış planı olmadığını aktararak, bu girişimin fikir, siyaset ve bir basın savaşı olduğuna dikkat çekti.

Salah ayrıca, yurt dışında muhtelif ülkelerde ikamet eden Filistinlilerin öncelikli hedefinin siyonist rejimin şeytani planlarını akamete uğratmak, mülteci Filistinlilerin direnişteki rolünü daha aktif hale getirmek ve işgal altındaki topraklarda yaşam ve var olma mücadelesi veren kardeşlerine destek vermek için gecelerini gündüzlerine katarak çalışmak olduğunu söyledi.

Siyonist çetelerin 14 Mayıs 1948'de işgal ettikleri Filistin topraklarında sözde devlet ilan etmesiyle birlikte yaklaşık bir milyon Filistinli zorla topraklarından çıkarılarak sürgün edildi, Filistinlilere ait 675 köy ve kasaba yok edildi, binlerce Filistinli şehit edildi. İşgalden dolayı hâlihazırda Filistinlilerin yüzde 50'si mülteci durumunda dünyanın farklı yerlerinde yaşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler