HAMAS: Uluslararası Ceza Mahkemesinin kararı memnuniyet verici

HAMAS: Uluslararası Ceza Mahkemesinin kararı memnuniyet verici

HAMAS'ın Yurtdışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murre, UCM'nin, siyonist işgal rejiminin 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarını soruşturmaya yetkili olduğu yönündeki kararını memnuniyetle karşıladı.

HAMAS'ın önemli isimlerinden Murre, dürüstlük, adalet ve insaf sahibi her mahkemenin, Filistin halkının ve haklarının yanında duracağından emin olduklarını belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) cuma günü duyurduğu kararı değerlendiren HAMAS yöneticisi Murre, "Filistin halkının haklarını destekleyen, özgürlüklerini savunan ve onlara adalet sağlayan uluslararası hukuki nitelikteki her karar; insani değerler, insan hakları sözleşmeleri, işgal altındaki sivilleri himaye etme ve savaş suçlularını soruşturma ilkeleriyle bağdaşan münasip kararlardır." dedi.

Murre, Filistin halkının, sayısız hukuksuzluklara imza atan siyonist işgal rejimi ve elebaşlarının Filistin halkına karşı işledikleri suçlardan yargılanacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Murre, "Filistin halkı 70 yıldan fazla süredir zulüm, çile ve terörden ızdırap çekmiştir. Siyonist işgal rejiminin işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği savaş suçları, zulüm ve terörünü sonlandırmak için her koldan harekete geçmek gerekir." diye belirtti.

HAMAS Yöneticisi, siyonist rejimin ve elebaşlarının Filistin halkına karşı organize terörizm uyguladığını, haklarını çaldığını ve en iğrenç suçları işlediğini belirtti.

Siyonist işgal rejiminin çoğu kez uluslararası sessizlikten cesaret alıp Filistinlilere karşı şiddetin dozunu artırdığını vurgulayan Murre, işgal rejiminin planlarına karşı durmak için ellerinden gelen tüm imkânları kullanacaklarını kaydetti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), siyonist işgal rejiminin 1967’de işgal ettiği Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarını soruşturma yetkisine sahip olduğuna dair karar verdi.

Bu kararla birlikte UCM savcılarının siyonist işgal rejiminin askeri operasyonlarına yönelik savaş suçu soruşturması açabilmelerinin önü açılmış oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.