Hamas: UNRWA'daki yolsuzlukların deşifre edilmesi art niyetli

Hamas: UNRWA'daki yolsuzlukların deşifre edilmesi art niyetli

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'deki yolsuzlukların deşifre edilmesinin Amerikan ve siyonist işgalcilerin projesine hizmet ettiğini söyledi.

Hamas Hareketi Uluslararası İlişkiler Ofisi üyesi Basim Naim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, UNRWA'ya dokunulmadan, yolsuzlukların cezalandırılması çağrısında bulundu.

Naim, "Hiçbir Filistinli UNRWA'daki yolsuzlukların üzerinin örtülmesini ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulmamasını kabul edemez." dedi.

Ancak UNRWA'daki yolsuzlukların kamuoyuna açıklanmasının ve soruşturma tamamlanmadan önyargıda bulunulmasının da masum olmadığını belirten Naim, bunun Filistinli mülteciler için en önemli bir kurum olan UNRWA'yı hedef alan Amerikan ve işgal rejimi projesine hizmet ettiğine dikkat çekti.

Naim, yolsuzluk iddialarının; UNRWA'yı mali açıdan kuşatma çabalarının başarısız olmasının ardından ve Eylül'de yapılacak yenileme oylamasından önce gündeme gelmesinin manidar olduğuna dikkat çekti.

Amerikalı ve işgal rejimi yetkililerinin UNRWA'nın kapatılmasını isteyen açıklamalarda bulunduklarını hatırlatan Naim, örgütün itibarının yolsuzlukla zedelenmek istendiğini bildirdi.

Naim, Birleşmiş Milletler'e bağlı faaliyet gösteren başka örgütlerle ilgili de çok daha büyük yolsuzluk iddialarının olduğuna ve onlarla ilgili soruşturmaların da yürütüldüğüne işaret etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler