HAMAS: Yeni yerleşim birimleri inşa planları normalleşme anlaşmalarının ürünüdür

HAMAS: Yeni yerleşim birimleri inşa planları normalleşme anlaşmalarının ürünüdür

HAMAS, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te son zamanlarda Filistinlilerin evlerini yıkma işlemlerinde ve yahudileştirme faaliyetlerinde artış olmasının, işgal rejimiyle sözde normalleşme anlaşmalarının bir ürünü olduğunu dile getirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Abdullatif El-Kanu' yaptığı yazılı açıklamada; "İşgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzalanması siyonist işgalciyi Filistin topraklarındaki yahudileştirme faaliyetlerini artırma, bu toprakları kademeli bir şekilde yahudi hakimiyetine geçirme konusunda cesaretlendirmiştir. Bu da normalleştirmecilerin kendilerinin ilişkileri başlatma kararlarının, işgal rejiminin ilhak kararlarının durdurulmasını sağladığı yalanlarını gözler önüne sermektedir." dedi.

El-Kanu' bu anlaşmaların aynı zamanda işgal rejiminin Filistin halkına yönelik ırkçı uygulamalarının da daha fazla şiddetlenmesine neden olduğunu belirtti.

HAMAS sözcüsü, uluslararası toplumun siyonist işgal rejiminin mevcut yahudi yerleşim merkezlerini genişletmek veya yeni yahudi  yerleşim merkezleri kurmak amacıyla binlerce yerleşim birimi inşa edilmesine imkân veren projeleri onaylamasının hukuka aykırı olduğunu teyit ettiğine dikkat çekerek bu konudaki tepkilerin aynı zamanda işgal rejiminin, yahudileri işgal edilmiş arazilere nakletmesini engelleyen Dördüncü Cenevre Anlaşması'na dayandığını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.