HAMAS yetkilisi Hamdan: Ümmet zorluklara rağmen Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmaya muktedirdir

​HAMAS Dış İlişkiler Temsilcisi Usame Hamdan, tüm zorluklara rağmen İslam ümmetinin Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturmaya muktedir olduğuna dikkat çekerek bunun en büyük örneğinin Selahaddin-i Eyyubi olduğuna işaret etti.

HAMAS Dış İlişkiler Temsilcisi Usame Hamdan, HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığının 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlediği "Kudüs'ün Fethi" programına katılarak bir konuşma yaptı.

Filistin halkının, Allah'a iman ettiklerini ve bu imanla çalışıp çabaladıklarını, zafere ulaşacaklarına inandıklarını belirten Hamdan, etkinliğe katılanların da inşallah bu zaferin ortağı olacağını söyledi.

Bugün burada Kudüs'ün fethini kutlamak için bir araya geldiklerini ancak fetih kutlamasıyla yetinilmemesi gerektiğini vurgulayan Hamdan, Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü fethederken izlediği yolları anlattı.

Hamdan, "İlk olarak ümmet, ne kadar zayıf olarak gözükse de inşallah zafere ulaşmaya muktedirdir. Haçlı orduları Kudüs'ü 100 yıl boyunca işgal ettiler ve ümmetimiz paramparçaydı, hatta bir kısım Müslüman, onlarla anlaşma içerisindeydi. Öte yandan Mücahitler Kudüs'ün fethine başladıkları zaman orada bazı münafıklar vardı ve şöyle diyorlardı: Sizler Kudüs'ü fethedemeyeceksiniz zafere ulaşamayacaksınız! Bazıları da Selahaddin-i Eyyubi'ye entrikalar yapıyor, bazıları da kafirlerle beraber çalışıyor ve ihanet ediyorlardı. Hatta bazı komutanlar vardı ki kafirlerle iş birliği yapıp Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü fethetmesine mani olmaya çalışıyordular." dedi.


"Allah'ın kuvveti karşısında hiçbir kuvvet zafere ulaşamaz"

Tüm bunlara rağmen Selahaddin-i Eyyubi'nin, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmada başarılı olduğuna dikkat çeken Hamdan, "Bu açık bir mesajdır ki bizlere ümmetimiz zafer ümmetidir, ümmetimiz izzet ve keramet ümmetidir. O zaman ilk meselemiz şudur; Biz öyle bir ümmetiz ki ne kadar zorluk olursa olsun Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturmaya muktediriz. Selahaddin-i Eyyubi nasıl bu zafere ulaştı? Öncelikle Allah ile arasını iyi yaptı. Allah'ın kuvveti karşısında hiçbir kuvvet zafere ulaşamaz. Allah'tır bizlere zaferi veren." diye konuştu.

Hamdan, "Selahaddin, ümmeti Allah'a bağlı kılıp birleştirdi ve onlara cihadı tanıttı. Selahaddin, ümmeti sadece tek bir mesele üzerine topladı; o da Filistin'in hürriyeti Aksa'nın hürriyeti idi. Selahaddin bu şekilde zafere ulaştı." ifadelerini kullandı.

"Mümkün mertebede tüm yolları kullanıp Kudüs'ü hürriyetine kavuşturmamız gerekiyor"

Selahaddin-i Eyyubi isminin kıyamet gününe kadar bir sembol olarak ümmet içinde yer edineceğini kaydeden Hamdan, "Bütün dünyanın şunu bilmesi gerekiyor ki Kudüs tüm Müslümanlarındır; sadece Filistinlilerin değildir. Eğer Kudüs bizim de meselemiz ise onu nasıl özgürlüğüne kavuşturacağımızı düşünmeliyiz. Mümkün mertebede tüm yolları kullanıp Kudüs'ü hürriyetine kavuşturmamız gerekiyor. Bu da Filistin'deki mücahitleri desteklemek, onlara yardım etmek, siyasi yollarla Kudüs direnişini desteklemek ve işgalci rejimin medyasına karşı durmakla olabilir." şeklinde konuştu.

Geniş bir katılımın olduğu programda ezgi ve ilahiler seslendirildi, sık sık tekbir getirildi, işgalci rejim telin edildi. Program HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol'un okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.