Hamas: Yüzyılın Anlaşması planı Filistin halkına karşı yeni bir nekbe

Hamas: Yüzyılın Anlaşması planı Filistin halkına karşı yeni bir nekbe

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yüzyılın Anlaşması planına karşı verilecek mücadelenin başarılı olabilmesi için, Filistin Yönetimi ile siyonist işgal rejimi arasındaki güvenlik işbirliğinin sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

Hamas'ın sözcüsü Fevzi Berhum yaptı. Berhum, Yüzyılın Anlaşmasına karşı verilecek mücadelenin başarılı olabilmesi için; Filistin yönetiminin işgal rejimi ile güvenlik işbirliğinin derhal sona erdirmesi, güvenlik güçlerinin ve gençlerin beldeleri ve insanları korumak, toprakları ve kutsal mekanları savunmak konusunda serbest bırakılması, Gazze'ye yönelik cezaların kaldırılması gerektiğini açıkladı

Berhum, Yüzyılın Anlaşması planını Filistin halkına karşı yeni bir nekbe (büyük felaket) ve ABD ile siyonist işgalcilerin Filistin'e yönelik ortak düşmanca tutumu olarak nitelendirdi. Bu plana karşı mücadele etmenin, onun başarısını önlemenin, Filistin halkının çıkarlarını korumanın bütün Filistinlilerin üzerine bir görev ve sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Berhum, Yüzyılın Anlaşması planına karşı mücadele etmek için sorumlu duruşlar sergilemenin, kararlar almanın ve tüm ulusal hareket liderlerini bir araya getiren toplantılardan çıkacak cesaretli adımlar atmanın gerektiğini vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.