HAMAS'a bağlı kurumlarda iç seçimler başladı

HAMAS'a bağlı kurumlarda iç seçimler başladı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), şura ve yönetimle ilgili kurumların yöneticilerinin belirleneceği iç seçimlerin başladığını duyurdu.

HAMAS'ın iç seçimleri, abluka altındaki Gazze Şeridi ile işgal altındaki Batı Şeria'da ve Filistin dışında yapılıyor.

 

HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Zorlu koşullara rağmen zamanında yapılan bu seçimler, HAMAS'ın iftihar tablosu, gücü ve sırrının kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Bütün Filistin toprakları işgalden kurtarılıncaya kadar HAMAS'ın siyonist işgal rejimine karşı direnişe devam edeceğini vurgulayan Ebu Zuhri, "Bizler, bütün imkânlarımızla halkımıza ve ümmetimize vefalı kalacağız." dedi.

Diğer taraftan HAMAS Sözcüsü Hazim Kasım yaptığı yazılı açıklamada, İslam âleminin yüz akı olan HAMAS'ın yöneticilerinin seçimlerle göreve gelmesinin iftihar vesilesi olduğunu ifade etti.

Açıklamada Kasım, kurumlar içinde gerçekleştirilen seçimlerin, HAMAS'ın örgütsel ve kültürel oluşumunun ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizdi.

HAMAS, siyonist işgal rejiminin baskısından kaynaklanan güvenlik endişeleri nedeniyle gizli koşullar altında 4 yılda bir iç seçimler düzenliyor. HAMAS'ın son iç seçimleri 2017'de düzenlenmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.