Hamas'ın önde gelen liderlerinden Muhammed Barud vefat etti

Hamas'ın önde gelen liderlerinden Muhammed Barud vefat etti

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin önde gelen liderlerinden, Şeyh Ahmed Yasin ile birlikte Hamas'ın kuruluşunda yer alan, davetçi ve dava önderi Muhammed Barud, uzun süredir devam eden hastalığı sebebiyle vefat etti.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Muhammed Selman Barud'un vefatı münasebetiyle taziye mesajı yayınlayarak "Filistin halkına baş sağlığı dileklerinde" bulundu.

Heniyye'nin yayınladığı mesajda, Muhammed Barud'un uzun süren fedakârlık, davet ve cihad çalışmalarından sonra Allah'ın rahmetine intikal ettiği belirtilerek onun Hamas hareketinin kurucu ekibi arasında yer aldığı vurgulandı. Açıklamada, onun Filistin'de İslami oluşumun ilk kadrosu içinde, İslami Cemiyet'i kuran Şeyh Ahmed Yasin'in yanında, vefat eden Halil El-Kavka ve şehit İsmail Ebu Şenneb gibi liderlerin yanında yer aldığı belirtildi.

Muhammed Barud'un fedakârlık ve ihsanda öncü olduğuna işaret eden Heniyye, oğlu Mü'min Barud'un da İsmail Ebu Şenneb'le birlikte şehit edildiğine dikkat çekti. Heniyye, onun oğlundan torunu Bekr Imad'ın da şehitler kervanına katıldığını belirterek bu şehit torununun aynı zamanda davanın ve direnişin sesi durumundaki şair Abdurrahman Barud'un kız kardeşinin oğlu olduğunu belirtti.

Gazze şehrinin ileri gelen şahsiyetlerinden ve muhtelif sivil toplum kuruluşlarının da ileri gelenlerinden olan Muhammed Barud, Müslüman Kardeşler cemaatinin Filistin'deki ilk yapılanmasında aktif rol almıştı. Oğlu Mü'min Barud, Hamas'ın liderlerinden İsmail Ebu Şenneb'le birlikte bir araçta yolculuk ederken işgal rejiminin füzelerine hedef olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.