HAMAS'tan ABD'ye "veto" tepkisi: İşgalin soykırım savaşına doğrudan bir ortaklıktır

HAMAS'tan ABD'ye "veto" tepkisi: İşgalin soykırım savaşına doğrudan bir ortaklıktır

HAMAS, BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de acil ateşkes talep edilmesine yönelik karar taslağını veto eden ABD'nin, işgalin soykırım savaşına doğrudan bir ortağı olduğunu ve katliamın devamına yeşil ışık yaktığını bildirdi.

HAMAS, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Cezayir'in Güvenlik Konseyi'ndeki karar taslağını veto etmesini, insani nedenlerle derhal ateşkes talep edilmesini ve zorla yerinden edilmeyi reddetmesini "en güçlü ifadelerle kınadıklarını" belirtti.

Karar taslağının kabul edilmemesinin, "Nazi işgalinin Filistin halkını öldürme ve yerinden etme gündemine hizmet eden uluslararası iradenin bozulduğuna" işaret ettiğini belirten HAMAS, şunları kaydetti:

"Başkan Joe Biden ve yönetimi, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurma kararının verilmesini engelleyerek doğrudan bunun sorumluluğunu almıştır.

Amerika böylece; işgalin daha fazla katliam yapmasına, savunmasız halklarımızı bombalayarak, aç bırakarak öldürmesine yeşil ışık yakmıştır ve Gazze Şeridi'nde çocuklara ve savunmasız sivillere karşı yürüttüğü soykırım savaşına doğrudan ortak olmuştur." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.