HAMAS'tan Fransa'nın İslam düşmanlığına tepki

HAMAS'tan Fransa'nın İslam düşmanlığına tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah şehrinde Fransa'nın Hazreti Peygamber (sallallu aleyhi vesellem)'i aşağılayan çirkin karikatürlerini ve yayınlarını protesto amacıyla bir gösteri düzenledi.

Rafah'ın merkezinde Şehitler Meydanı'nda düzenlenen gösteriye katılanlar, "Anne babam sana feda olsun Ey Resulullah!", "Allah Resûlünden başkası değil" gibi sloganların yazılı olduğu pankartlar taşıdılar.

HAMAS'ın Rafah bölgesindeki yöneticisi Cumu'a El-Ğul, "Bugün Fransız medyasının yayınladığı aşağılayıcı karikatürlere ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a ve onun peygamberi Hazreti Muhammed'e saldıran açıklamalarına karşı tavrımızı ve tepkimizi ortaya koymak için çıktık." dedi.

El-Ğul, Filistinlilerin bugün İslam'la ve insanlığın peygamberiyle şeref duyduklarını ve her ne şekilde, kim ve hangi kurum adına olursa olsun ona dil uzatılmasını kesin bir şekilde reddettiklerini ifade etti.

El-Ğul konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Bu açıklamalar ve faaliyetler ırkçılığın daha da artmasına sebep olmaktadır. Bu, aynı zamanda İslam'a ve Müslümanlara karşı açık bir düşmanlıktır. Olanlar Müslümanların duygularında büyük yara açmıştır. Bu durum Fransa Cumhurbaşkanının Müslümanlardan özür dilemesini ve yaptığı açıklamalardan dönmesini gerektirmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.