HAMAS'tan işgalci israilin el-Havacâ'yı şehid etmesine tepki

HAMAS'tan işgalci israilin el-Havacâ'yı şehid etmesine tepki

​İslami Direniş Hareketi (HAMAS), dünyanın Corona virüs ile uğraş verdiği bir dönemde, terör çetesi israilin Ramallah'ta Filistinli genç Sufyan el-Havacâ'yı öldürmesinin "fırsatçılık ve yozlaşmanın zirvesi" olarak niteledi.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Hazım Kasım, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Ramallah'ın batısındaki Na'lin beldesinin girişinde Filistinli genç Sufyan el-Havacâ'yı öldürmesinin, savunmasız Filistin halkına karşı işlenen yeni bir suç olduğunu ifade etti.

Kasım, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Yaşanan küresel sorunlara rağmen, İsrail işgal güçlerinin infaz olaylarını tekrarlamadaki ısrarı, uluslararası ve insani yasaları umursamayan bir devletin varlığını bir kez daha doğrulamış oldu. Dünya ülkelerinin Corona virüsü karşısında büyük bir mücadele sergilediği bir dönemde işgal askerlerinin Sufyan el-Havacâ'yı katletmesi gerçekten de fırsatçılık ve ahlaki yozlaşmanın zirvesidir.

Öte yandan Kasım, Filistin halkı ve kutsal toprakları özgürlüğüne kavuşana kadar şehitlerin kanının asla yerde kalmayacağını ve devrimin yakıtı olacağının altını çizdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler