HAMAS'tan İslam ümmetine, 'Baskı yapın' çağrısı

HAMAS'tan İslam ümmetine, 'Baskı yapın' çağrısı

Halk kitlelerini, İslam alemini ve özgür dünya halklarını Cuma ve pazar günü harekete destek vermek için çağrıda bulunduklarını ifade eden HAMAS, Refah Sınır Kapısı'nın açılması, acil yardımın ve yakıt sağlanması için baskı yapılması çağrısında bulundu.

HAMAS işgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik vahşice saldırına karşı çıkmak, durdurmak ve Gazze'ye yardımın ulaşmasını sağlamak için İslam ümmetine çağrıda bulundu.

Yaptıkları açıklama için, "Halk kitlelerimize, Arap ve İslam milletimize ve özgür dünya halklarına Cuma ve pazar günü harekete destek vermeye çağrıdır." diyen HAMAS, şunları kaydetti:

"İşgalci siyonistler rejim Filistin halkımıza, savunmasız sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamlar ve soykırım savaşının yanı sıra ve geçişler sürekli kapatılıyor. İşgalci siyonistlerin kontrolünde Amerika ve Batı'nın desteğiyle Refah Sınır Kapısı'ndan yakıt, acil yardım ve tıbbi malzeme girişi engelleniyor. Bu nedenle Gazze'deki sağlık sisteminin çöküşüyle beraber halkımız, içinde bulunduğu insani felaketin derinleşme tehdidiyle karşı karşıyadır."

HAMAS olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm alanlardaki halk kitlelerine, İslam ümmetine ve dünyanın her kıtasındaki özgür halklara kitle hareketlerini yükseltmek için seslendiklerini ifade eden HAMAS, "Önümüzdeki günlerde, önümüzdeki Cuma ve pazar günleri ise şu sloganla aktif ve yoğun bir şekilde katılımda bulunmak üzere 'Refah kapısını açın.' ve 'Gazze'ye yönelik soykırım savaşını durdurun.' çağrısında bulunarak Gazze'deki sivillerin, çocukların kadınların hayatlarını kurtarmak için geçişlerin açılması, acil yardım, tıbbi yardım ve yakıt sağlanması için mutlaka baskı yapın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.