HAMAS'tan "Kudüs Deklarasyonuna" tepki

HAMAS'tan "Kudüs Deklarasyonuna" tepki

​Filistin'deki direniş hareketi HAMAS, ABD yönetimi ile işgal rejiminin birlikte imzaladığı Kudüs Deklarasyonunun Filistin halkına ve onun meşru haklarına yönelik bir saldırı niteliği taşıdığına dikkat çekti.

ABD Başkanı Joe Biden ile işgal rejiminin yöneticisi Yair Lapid'in dün gerçekleştirdikleri buluşmadan sonra birlikte imzaladıkları sözde Kudüs Deklarasyonu hakkında basın açıklaması yapan HAMAS, imzalanan bu bildiriyi bütün yönleriyle reddettiğini ve bildirinin ABD'nin, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik düşmanca tutumuna açıkça destek vermesi anlamına geldiğini vurguladı.

Açıklamada, bu bildirinin aynı zamanda Filistin davasının Arap ve İslam alemiyle bağlarını koparmayı ve onu bu bütünden ayıklamayı hedeflediğine dikkat çekildi.

ABD'nin çok belirgin bir şekilde işgal rejiminden yana tavır sergilediği ve Filistin halkına yönelik işgalci ve saldırgan uygulamalarına açıkça destek verdiğine dikkat çekilen açıklamada, ABD'nin bu tutumunun, siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarında işlediği tüm insanlık suçlarına da ortak olması anlamına geldiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu bildirinin işgalci rejimin yerini daha da sağlamlaştırmak için açılmış yeni bir sayfa niteliği taşıdığına işaret edildi.

Söz konusu bildirinin Arap ve İslam toplumlarının geleceği, güvenliği ve istikrarı açısından da ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, tüm Müslüman halklar ve ümmetin etkin güçleri, bildiride sergilenen tavra karşı durmaya ve ABD'nin siyonist işgal rejiminin çıkarlarını güvenceye almayı amaçlayan telkinlerine boyun eğmemeye davet edildi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.