HAMAS'tan "Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirme planlarına hız verildi" uyarısı

HAMAS'tan "Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirme planlarına hız verildi" uyarısı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskın ve saldırılarında yaşanan artışla, Yahudileştirme planlarının hızlandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, “Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırı oranının yükselişe geçmesi ve siyonist yetkililerin de bu hukuksuz baskınlara katılım sağlaması, siyonist kurumların dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanların ve özellikle de Arap müesseselerin hassasiyetlerine aldırış etmediğini yansıtıyor.” dedi.

Kasım, Mescid-i Aksa ve çevresine yönelik artan bu tehlikelere karşı Filistinlileri ve İslam ümmetini, mukaddes yerleri korumaya, oralarda bulunmaya ve Allah yolunda nöbet tutmak için seferber olmaya davet etti.

Diğer taraftan Filistinli yetkililer, siyonist işgal rejimine, Mescid-i Aksa'daki gayrimeşru uygulamalarına son vererek Aksa'nın egemenliğinin eskiden olduğu gibi Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'ne bırakılması çağrısında bulundu.

Son günlerde bu ihlallerini artıran işgalciler, Mescid-i Aksa görevlilerini hedef alarak Müslümanların Mescid-i Aksa'yı korumaya yönelik dirençlerini kırmaya çalışıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.