HAMAS'tan siyonist işgal rejimine uyarı

HAMAS'tan siyonist işgal rejimine uyarı

Gazze'deki Filistinli direniş grupları, siyonist işgal rejiminin yıllardır sürdürdüğü ablukayı ve varılan son ateşkesi görüşmek üzere bir araya geldi.

Yapılan toplantının ardından HAMAS yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İşgalcileri ve müttefiklerini; Gazze ablukasını kaldırma konusunda oyalanmamaları, ablukayı kaldırmak için daha önce belirlenen adımları atmaktan geri durmamaları ve yeniden imarı sekteye uğratmamaları için uyarıyoruz. Halkımız ve direnişçilerimiz asla sessiz kalmayacak. Düşman her seçeneğe hazır olduğumuzu görecek." denildi.

İşgal rejiminin başarılı olmayacağı vurgulanan açıklamada, "Halkımıza karşı hiçbir baskıyı ya da bazı meseleleri birbiriyle ilişkilendirme çabalarını kabul etmeyeceğiz. Esire karşılık esir. Düşman daha önce görmediği kötü günler görecek. Halkımız meydan okumaya hazır." ifadelerine yer verildi.

HAMAS'ın Gazze lideri Yahya Sinvar, dün, ablukanın hafifletilmesi ve ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında Gazze'ye gelen BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Wennesland ile görüşmüştü.

Sinvar, basına yaptığı açıklamada, görüşmenin kötü ve olumsuz geçtiğini belirterek, "İsrail, Gazze'deki ablukayı hafifletme konusunda direniş güçlerine şantaj uyguluyor. Biz de HAMAS olarak bu şantajı kabul etmediğimizi söyledik." ifadelerini kullanmıştı.


HAMAS'tan siyonist işgal rejimine uyarı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler