HAMAS'tan, uluslararası kurumlara siyonist rejimin cinayetlerini önleme çağrısı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), "Filistin halkına yönelik vahşi soykırım savaşının durdurulması" için başta Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) olmak üzere tüm uluslararası yargı kurumlarını ve Birleşmiş Milletleri harekete geçmeye çağırdı.

HAMAS'tan yapılan açıklamada, "Al Jazeera tarafından yayımlanan ve siyonist işgal rejimi askerlerinin beyaz bayrak taşıyan iki silahsız genç sivili soğukkanlılıkla öldürmesi ve ardından bu iğrenç suçu gizlemek için vücutlarını buldozerle sürüklemesi şeklindeki suçunu belgeleyen görüntüler, katil siyonist faşistlerin işlediği suçların boyutunun bir başka kanıtıdır" ifadeleri kullanıldı.


"Siyonist rejimin, Gazze'de vahşi bir soykırım savaşı yürüttüğüne dikkati çekilen açıklamada, "Başta UCM olmak üzere tüm uluslararası yargı kurumlarını ve Birleşmiş Milletleri, halkımızın sistematik olarak öldürülmesini durdurmak için acilen harekete geçmeye, çocuklara ve savunmasız sivillere karşı işledikleri suçlardan dolayı bu haydut rejim ile onun terörist savaş suçlusu liderlerinden hesap sormak için gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz." denildi.

Katar merkezli Al Jazeera kanalında dün siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin, Gazze'nin kuzeyindeki evlerine dönmeye çalışan iki Filistinliyi ateş açarak şehid ettiği, ardından buldozerlerle sürükleyerek işledikleri "savaş suçunu" örtmek için kuma gömdüğü görüntüleri yayımlanmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.