Hamas'tan, Yermuk Kampı'nı yeniden "imar" çağrısı

Hamas'tan, Yermuk Kampı'nı yeniden "imar" çağrısı

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Yurt Dışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murra, Suriye'de ağırlıklı olarak Filistinli mültecilerin barındığı Yermük Kampı'nın yeniden imar edilmesi için çağrıda bulundu.

Yermük Kampı, Şam'ın 8 kilometre güneyinde yoğun olarak Filistinli mültecilerin yaşadığı ve 16 kilometrekare alana yayılmış bir yerleşim bölgesi olarak biliniyor.

Suriye rejiminin geçen aylarda duyurduğu imar planı hakkında açıklamalarda bulunan Murra, ülkelerinden uzak sürgün hayatı yaşamak zorunda kalan Filistinli mültecilerin Yermük Kampı'na dönüşlerine ve zamanında parayla aldıkları mülklerinde imar yapmalarına izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Yermük Kampı'nın kimliğini değiştirmeye dönük kötü niyetli planlar olduğuna dikkat çeken Murra, "Mülkiyet sahipleri noktasında bir değişiklik girişimini veya kamp sakinlerinin başka bir yere transfer edilmesine yönelik tüm adımları kesin surette reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın önemli isimlerinden olan Murra, Yermük Kampı'nın Suriye'deki Filistinli mülteciler açısından çok büyük bir önem arz ettiğini hatırlatarak, "Tarihiyle, hüviyetiyle, Filistin savasına sadakatiyle ve işgale karşı direnişiyle Yermük Kampı, Filistinli mültecilerin sembolüdür." ifadelerine yer verdi.

Diğer taraftan Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Örgütü'ne (UNRWA) seslenen Murra, Suriye'deki Filistinli mültecilere karşı görevlerini yerine getirme, temel insani ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun olan fakir ailelere yardım eli uzatma, sağlık ve eğitim alanlarında gerekli hizmetleri sunmasını talep etti.

Filistinlilerin Suriye'de bulunmasının zaruri bir durum olduğunu anımsatan Murra, işgalcileri Filistin topraklarından kovmakta ısrarcı olduklarını ve bütün Filistinlilerin anavatanlarına dönmek konusunda umutlarını canlı tuttuğunu bildirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.